RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Low Leaf (US)

Low Leaf (US)

Los Angelesben élő énekes és dalszerzőnő kísérleti pop zenét ír zongorára, szintetizátorra, gitárra, ütősökre, valamint hárfára.

A The Divine sodró véráramába is becsatlakozó Low Leaf volt a Flying Lotus Cosmogramma albumának billentyűse. Zenéje nem más, mint fraktál hanghullámokkal való kísérletezésben gyökerező vegytiszta szeretet, amely az organikus hangszeres kíséretet ütemekkel ötvözve alkot korlátok nélküli kompozíciót.

Low Leaf egy Fülöp-szigeteki gyökerekkel bíró, Los Angelesben élő énekesnő és dalszerző, aki kísérleti pop zenét ír zongorára, szintetizátorra, gitárra, ütősökre, valamint – elsősorban – egy gyönyörű, nagy hárfára. Igen, nem tévedés: hárfára. A hangszer gyakorlatilag minden Low Leaf számban hallható, csengő arpeggiói és sodró glissandói ellenpontozzák a glitchre jellemző elektronikus dobokat és effekteket. Ráadásul mindent egyedül programoz és játszik fel, ami elég bámulatos teljesítmény. Élő fellépésein egyik kezével hárfázik, a másikkal zongorázik, és emellett énekel is – mindezt egyszerre! Ha nem hiszed el, nézd meg a „Take Time” című dalához készült videót!

A Bandcamp oldalán elérhető 3 EP-n hallható dalokban Low Leaf az énekes akusztikus hangzástól a Giga Gaia című második albumra jellemző elektronikus kiruccanásokon át az R&B-vel színezett lassabb dallamokig kalandozik. A zene Los Angelesben született, egy olyan közegben, ahol a hip-hop kultúra, a futurista spiritualitás és az avantgárd művészet egyedülálló módon ötvöződik. Nem csoda hát, hogy Low Leaf zongorázott a Flying Lotus 2010-es, Cosmogramma című albumán. Mindkét előadóra ugyanaz a lekerekített és laza dél-kaliforniai hangzás jellemző.

Addig is hallgassátok meg a legfrissebb, 7 számot tartalmazó, Alchemizing Dawn című EP-jét, melyen a June Gloom című dal is szerepel. A los angelesi szmoggal telített nyarakról elnevezett album egy igazi zúzós jam egyveleg – hárfával.

Ajánló


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt a megtestesült nagybetűs élet, és adott egy…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…