RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Low Leaf (US)

Low Leaf (US)

Los Angelesben élő énekes és dalszerzőnő kísérleti pop zenét ír zongorára, szintetizátorra, gitárra, ütősökre, valamint hárfára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. április 18. csütörtök, 20:00

A The Divine sodró véráramába is becsatlakozó Low Leaf volt a Flying Lotus Cosmogramma albumának billentyűse. Zenéje nem más, mint fraktál hanghullámokkal való kísérletezésben gyökerező vegytiszta szeretet, amely az organikus hangszeres kíséretet ütemekkel ötvözve alkot korlátok nélküli kompozíciót.

Low Leaf egy Fülöp-szigeteki gyökerekkel bíró, Los Angelesben élő énekesnő és dalszerző, aki kísérleti pop zenét ír zongorára, szintetizátorra, gitárra, ütősökre, valamint – elsősorban – egy gyönyörű, nagy hárfára. Igen, nem tévedés: hárfára. A hangszer gyakorlatilag minden Low Leaf számban hallható, csengő arpeggiói és sodró glissandói ellenpontozzák a glitchre jellemző elektronikus dobokat és effekteket. Ráadásul mindent egyedül programoz és játszik fel, ami elég bámulatos teljesítmény. Élő fellépésein egyik kezével hárfázik, a másikkal zongorázik, és emellett énekel is – mindezt egyszerre! Ha nem hiszed el, nézd meg a „Take Time” című dalához készült videót!

A Bandcamp oldalán elérhető 3 EP-n hallható dalokban Low Leaf az énekes akusztikus hangzástól a Giga Gaia című második albumra jellemző elektronikus kiruccanásokon át az R&B-vel színezett lassabb dallamokig kalandozik. A zene Los Angelesben született, egy olyan közegben, ahol a hip-hop kultúra, a futurista spiritualitás és az avantgárd művészet egyedülálló módon ötvöződik. Nem csoda hát, hogy Low Leaf zongorázott a Flying Lotus 2010-es, Cosmogramma című albumán. Mindkét előadóra ugyanaz a lekerekített és laza dél-kaliforniai hangzás jellemző.

Addig is hallgassátok meg a legfrissebb, 7 számot tartalmazó, Alchemizing Dawn című EP-jét, melyen a June Gloom című dal is szerepel. A los angelesi szmoggal telített nyarakról elnevezett album egy igazi zúzós jam egyveleg – hárfával.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!