RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Légy jó mindhalálig

Légy jó mindhalálig

Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig
musical

Az átkötő jeleneteket írta: Pinczés István

Móricz Zsigmond klasszikus regényének musicalváltozata, Kocsák Tibor gyönyörű zenéje, Miklós Tibor nagyszerű dalszövegei.

Nyilas Misi kisdiák szorgalmasan tanul a híres debreceni kollégiumban. Ő a legjobb tanuló! Mikor szegénységben élő szüleitől pakkot kap, diáktársai nem csak az összes ennivalót, de még a csizmakenőcsöt is felzabálják előle. Valkay tanár úr magántanítványt szerez neki Doroghyéknál, később pedig felolvasást is vállal a vak Pósalaky úrnál, hogy a fizetségéből nélkülöző szüleit támogathassa. A léha és könnyelmű Török János Doroghy Bella kisasszonynak – akiért Misi kis diákszíve is megdobban – csapja a szelet. Mikor kilesi, hogy a kisdiáknál van Pósalaky úr nyertes lutriszelvénye, ellopja azt, majd megszökteti Bella kisasszonyt. Misi azt hiszi, elvesztette a szelvényt. A kollégium fegyelmi bizottsága sikkasztással vádolja, mert megtalálják a zsebében azt a tízforintost, amit Török János csempészett oda.

Hiába derül ki végül Misi ártatlansága, az átélt csalódások, meghurcolások és megaláztatások örök nyomot hagynak a gyermek lelkében. Soha többé nem akar debreceni diák lenni...

1991-ben Miklós Tibor és Kocsák Tibor nagysikerű musicalt írt a debreceni Csokonai Színház felkérésére Móricz örökérvényű regényéből. Misi történetének zenés változata azóta meghódította nemcsak a hazai és a határon túli magyar színházak közönségét, de eljutott Finnországba, Japánba és az Egyesült Államokba is.

Közreműködik:

Doroghy Sanyika: Virok Tamás / Rabi Bendegúz

Orczy: Nagy Dániel / Jepure Fábió

Gimesi:Árvavölgyi Patrik / Papasvili György Armen

Böszörményi: Hlásznyik Attila / Nagy Balázs

Csicsó: Szénási Levente / Szántó Erik Dániel

Tannenbaum: Hegedűs László / Csarnai Levente János

Tök Marci: Varga Bence / Dobrai Dávid

Sándor: Markóczi Marcell Bendegúz / Dani Balázs Sándor

Simonffy: Bori Balázs / Lipták-Pikó Levente Vajk

Fitos: Csiaki Bence / Kiszely Lőrinc

Jároli Helga szh., Sallai Zsóka szh., Viszmeg Szilvia szh., Petri Viktor szh.

Zenekar: Karmester: Gulyás Levente, Hegedű: Benedekfi Zoltán/Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann, Fuvola: Kaczkó Gabriella, Oboa: Turbucz Lili, Klarinét, Szaxofon: Bogdán Gábor, Trombita: Resetár Attila, Kürt: Bereczki Gábor, Harsona: Szűcs Csaba, Zongora: Rázga Áron, Gitár: Cseh István, Basszusgitár: Pfeff Márton, Ütőhangszerek: Halász Illés, Dob: Tímár Tamás

Olvasópróba: 2015. november 17.

Bemutató: 2016. január 21.

Ajánló


Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.

A gyermekmese főszereplője egy segítőkész és kíváncsi sünlány, Sári. A mese célja, hogy…