RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Latin-Amerikai Filmnapok: Babenco: Szólj, ha meghaltam

Latin-Amerikai Filmnapok: Babenco: Szólj, ha meghaltam

Babenco – Alguém Tem que Ouvir o Coração e Dizer : Parou
dokumentumfilm / Brazília, 75 perc, 2019
eredeti (portugál, francia, spanyol és angol) nyelveken, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 11. vasárnap, 19:30

Rendező: Bárbara Paz
Szereplők: Hector Babenco, Willem Dafoe, Bárbara Paz

„Már megéltem a halálomat, így nincs más hátra, mint hogy filmet készítsek róla” – szólt Hector Babenco filmrendező a feleségéhez, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a napjai meg vannak számlálva. Bárbara Paz pedig vállalta, hogy teljesíti férje utolsó kívánságát: segít neki, hogy eljátszhassa a főszerepet a saját haláláról szóló filmben. 

Dél-Amerika egyik legnagyobb rendezőjének élete tárul fel az elkészült műben, amelyben Babenco tudatosan adja át magát a bensőséges, fájdalmas helyzeteknek. A szellemi vitalitásnak és a testi törékenységnek ebben a küzdelmében, amely egész pályáját áthatotta, félelmek és szorongások, valamint emlékek, reflexiók és ábrándok elevenednek meg.

Babencót 38 éves korában diagnosztizálták rákkal, ettől kezdve 70 éves korában bekövetkezett haláláig a mozi volt számára az orvosság és a táplálék, amely életben tartotta. A Babenco: Szólj, ha meghaltam Bárbara Paz első filmje, ugyanakkor Hector utolsó műve is egyben: egy film a filmkészítésről a halál ellenében.

„Megható szerelmi vallomás a filmművészet óriásához” (Sounds and Colours)

***

“Eu já vivi minha morte, agora só falta fazer um filme sobre ela” – disse o cineasta Hector Babenco a Bárbara Paz ao perceber que não lhe restava muito tempo de vida. Ela aceitou a missão e realizou o último desejo do companheiro: ser protagonista de sua própria morte.

Nessa imersão amorosa na vida do cineasta, ele se desnuda, consciente, em situações íntimas e dolorosas. Revela medos e ansiedades, mas também memórias, reflexões e fabulações, num confronto entre vigor intelectual e fragilidade física que marcou sua vida.

Do primeiro câncer, aos 38, até a morte, aos 70 anos, Babenco fez do cinema remédio e alimento para continuar vivendo. Babenco – Alguém Tem que Ouvir o Coração e Dizer: Parou é o primeiro filme de Bárbara Paz mas, também, de certa forma, a última obra de Hector – um filme sobre filmar para não morrer jamais.

"Uma comovente carta de amor a um gigante do cinema" (Sounds and Colours)

A Latin-Amerikai Filmnapok teljes programja >>

Jegyinformáció:
Normál jegyár / Preço do bilhete: 1800 Ft
Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: a kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1400 Ft-os áron válthatnak jegyet. / Descontos para estudantes, professores e aposentados: os espectadores com direito ao desconto poderão adquirir os bilhetes por 1.400 HUF.

Ajánlatunk


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!