RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor (1996) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Larry Flynt, a provokátor - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 3. hétfő, 19:00

Larry Flyntet, a Hustler magazin híres/hírhedt alapítóját Woody Harrelson játssza Miloš Forman filmjében. A szereposztás furcsa kis trükkje, hogy maga Larry Flynt is játszik a filmben: az ügyében eljáró Morissey bírót alakítja. Fricska? Olyasmi. A Larry Flynt, a provokátor ugyanis minden ízében amerikai film. Egyebek közt azért is, mert műfajilag keveredik benne az életrajzi film a tárgyalótermi filmmel. Larry Flynt Kentucky szülötte, csóró srác, aki fölkapaszkodik, és a pornóbiznisz egyik csúcsvállalkozójává válik, egyben pedig a jogrend kihívója, aki él az alkotmány első kiegészítése - a sajtószabadság védelme - által adott jogaival.
Szereted-e a pornót, rokonszenvezel-e Larry Flynttel, kinek adsz igazat? Valljuk meg, ezekkel a kérdésekkel egyetlen lépéssel sem kerülünk közelebb Miloš Forman filmjéhez. Mert a film ezt a sok-sok mindent más nézőpontból szemléli. Mennyi szépelgés kell ahhoz, hogy a pornó a jóravaló középosztály számára szalonképes tartalomnak minősüljön - a gyilkossághoz, a vérontáshoz hasonlóan? Képesek vagyunk-e elfogadni, hogy egy, a számunkra nem rokonszenves figura egyenlő legyen a törvény előtt? És létezik-e még az oly szenvedelmesen védelmezett igazság? Ma, a post-truth korában ráadásul ez még izgalmasabb kérdés. Két órán át zuhognak ránk ezek a furcsa kérdések. Mit és hogyan korlátozhat egy véleményközösség? Mi számít tabunak? Hol húzódnak a korlátok? Jogszabállyá fajulhat-e a képmutatás? És még ez sem minden, hiszen a Larry Flynt nagyon finoman visszautal a hatvanas évekre is, a „Make love not war” korára, miközben félelmetesen aktuális.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


keserves bohózat két részben

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!