RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Magyar Kincsek 2. Kodály: Felszállott a páva, C-dúr szimfónia/Viski János:Csellóverseny ( Perényi&Co

Magyar Kincsek 2. Kodály: Felszállott a páva, C-dúr szimfónia/Viski János:Csellóverseny ( Perényi&Co

Mester és tanítvány művei kerülnek egymás mellé e koncerten, hiszen Kodály két nagyzenekari alkotása között annak a Viski Jánosnak 1955-ös Csellóversenye szólal meg, aki 1927-től Kodály Zoltán zeneakadémiai növendéke volt, s aki utóbb büszkén vallotta: „Én vagyok a Kodály-iskola zászlóvivője.”  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 3. péntek, 19:30

A programot indító Páva-variációk zenei és eszmetörténeti hátországa a népzenétől a kodályi önidézeteken át Ady Endréig igen kiterjedt, ám maga a legilletékesebb zeneszerző mégis okkal fogalmazott ekképp e művéről: „Megértéséhez semmiféle zenei szaktudás nem kell. De kell ismerni a népdalt, amelyből, mint a virág a magból, kinőtt.” A tiszteletteljesen Kodálynak dedikált Viski-versenymű egyszerre korjellemző és ma is kedvvel hallgatható darab, amelyet az ősbemutatót sikerre vivő Banda Ede nyomában ezúttal a gordonka mai óriása, Perényi Miklós játszik el nekünk. Kodály időskori műve, az Arturo Toscanini emlékének ajánlott C-dúr szimfónia a maga korában, vagyis a hatvanas évek elején már műfaj- és hangnemválasztásával is konzervatív zeneszerzői gesztusnak tűnt, ám bő hatvan évvel a luzerni ősbemutató után is bízvást érdemes figyelmünkre – Dalos Anna megfogalmazásával – a zeneszerzői szándék, „hogy nyolcvanévesen is hozzáadhassa sajátos hangját a nagy zenei univerzumhoz”.

Kodály: Felszállott a páva – változatok egy magyar népdalra
Viski: Csellóverseny
Kodály: C-dúr szimfónia

Közreműködik: Perényi Miklós cselló
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!