RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Klasszikus Film Maraton: Szelíd motorosok

Klasszikus Film Maraton: Szelíd motorosok

amerikai kalandfilm, 95 perc, 1969
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 10. kedd, 21:00

Rendező: Dennis Hopper

Forgatókönyvíró: Peter Fonda, Dennis Hopper
Operatőr: Kovács László
Zene: Roger McGuinn, Steppenwolf, The Byrds
Szereplők: Peter Fonda, Dennis Hopper, Antonio Mendoza, Phil Spector, Mac Mashourian, Warren Finnerty

 

A „rolling gag” egy olyan poén, ami egy konkrét szereplőhöz kapcsolódik, a szereplő egy kifejezést vagy szóviccet ismételget unásig. A legismertebb magyar rolling gag az „Easy rider, öcsém”, amit mindenki Csuja Imre hangján hall. Dennis Hopper kultikus filmje a szabadságvágynak, a hatalmas, lenyűgöző, erős Amerikának állít emléket, egy olyan korszaknak, melyben még lóerőkkel is mérték a férfiasságot. Nem csupán a motor- és kabátvásárlási szokásokra hatott ez a film, de sokak számára életvezetési tanácsadóként is működött. Ez a letűnt korszak a lehetőségek korszaka is volt: lehetőség a társadalomból kikerülésre, a társadalmi korlátok levetésére. Bár a film végkifejlete azt sugallja, hogy a szabadságot a korlátoltak mégis csak korlátozzák, a végső üzenet az, hogy ilyen fokú szabadságért érdemes vállalni a kockázatot.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!