RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Kéknyúl Hammond Band + Barabás Lőrinc Live Act

Kéknyúl Hammond Band + Barabás Lőrinc Live Act

Tavasz-üdvözlő koncertet ad a Kéknyúl zenekar az Akvárium Klubban. A tél végét egy régi zenésztárs, Barabás Lőrinc közreműködésével ünneplik meg, aki vadonatúj, szóló trombitára és elektronikára épített produkcióját mutatja be.

A Kéknyúl vezetője Premecz Mátyás, akinek neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek
közt: Sena & Live Band, Barabás Lőrinc Eklektric, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával.
Utóbbi hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította a zenekart, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál.
A csapat tagja lett Andrew Hefler (US-HUN), aki amellett, hogy nagyszerű énekes, kiváló színész és oktató is, a Grund Szinház vezetője. Az ő dalszövegei és a négy tagú fúvósszekció lehengerlő ereje megtáncoltatja a motoros rockereket és Tisza cipős tinédzsereket egyaránt, a jazzrajongókról nem is beszélve. A zenekar "Nahát babám"
című bemutatkozó lemeze 2010 júniusában jelent meg, Future In The Past Tense c. dalukat máig rendszeresen műsorára tűzi az MR2 Petőfi Rádió.

Andrew Hefler - ének,
Badics Márk - dob,
Jász András - alt szaxofon,
Ávéd János - tenor szaxofon,
Bognár Attila - pozan,
Puskás Csaba - trombita,
Csókás Zsolt - gitár,
Premecz Mátyás - Hammond orgona

Ajánló


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és…