RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


kamara.hu/5  - Üveggyöngyjáték

kamara.hu/5 - Üveggyöngyjáték

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja
kamara.hu /5
Üveggyöngyjáték

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 18. vasárnap, 15:30

Schubert: Esz-dúr notturno, D. 897
Schubert: Hattyúdalok, D. 957

Megyesi Zoltán (tenor), Viviane Hagner (hegedű), Rohmann Ditta (cselló), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora) A fesztivál művészeti vezetői: Simon Izabella és Várjon Dénes

„Akkoriban a zongoratanáromnál egy kötetnyi régi kottát találtam, amely nagyon vonzott: Franz Schubert dalai voltak. (…) Szabad óráimban teljesen a fölfedezés gyönyörében éltem. Addig semmit nem ismertem Schuberttől, s akkortájt teljesen elbűvölt” – meséli Josef Knecht, Hesse Az üveggyöngyjátékának hőse. Így érthető, hogyan vált Schubert a kamara.hu vasárnapi koncertjének főszereplőjévé. A fesztiválon több alkotó életművének legjelentősebb, illetve utolsó műve jelenik meg – ilyen Hesse regénye is. Franz Schubert halála előtti évében komponálta a Notturnót, amely annak ellenére, hogy ritkán játsszák, igen jelentős darab. A Hattyúdalok (vagy ismertebb, eredeti címén: Schwanengesang) a szerző utolsó műve, mely csak halála után pár hónappal jelenhetett meg. A gyűjtemény előadása a kamara.hu dalirodalmat népszerűsítő hagyományainak folytatása.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!