RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


kamara.hu Hatszemközt - Beszélgetés irodalomról és zenéről Závada Pállal. kamara.hu - A kis herceg

kamara.hu Hatszemközt - Beszélgetés irodalomról és zenéről Závada Pállal. kamara.hu - A kis herceg

A kamara.hu egyik különlegessége az a beszélgetés, amelyet a két művészeti vezető, Simon Izabella és Várjon Dénes folytat egy-egy meghívott íróval, költővel vagy színésszel. Izgalmas és felejthetetlen eszmecsere, ahol összefonódik zene és irodalom. A Hatszemközt idei vendége a Kossuth-, József Attila- és Prima Primissima díjas író, Závada Pál.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 22. vasárnap, 17:00

kamara.hu – A kis herceg
Hatszemközt
Beszélgetés irodalomról és zenéről Závada Pállal

Beethoven: 4. (C-dúr) cselló-zongora szonáta, op. 102/1
Perényi Miklós (cselló), Várjon Dénes (zongora)

A kamara.hu egyik különlegessége az a beszélgetés, amelyet a két művészeti vezető, Simon Izabella és Várjon Dénes folytat egy-egy meghívott íróval, költővel vagy színésszel. Izgalmas és felejthetetlen eszmecsere, ahol szövevényesen fonódik össze zene és irodalom. A Hatszemközt idei vendége a Kossuth-, József Attila- és Prima Primissima díjas író, Závada Pál, aki nagyszabású regényeiben mindig az emberi sorsokat és lelkeket kutatja és elemzi, szorosan kapcsolódva ezzel A kis herceg és az idei fesztivál fő üzenetéhez: a belső utazás fontosságához. Idegen testünk című művében Závada a 20. század jelentős traumáinak hatásait vizsgálja, ami ugyancsak párhuzamba állítható a második világháború idején az élet borzalmait egy gyerekkönyvnek tetsző remekműbe sűrítő Saint-Exupéryvel. A programból nem maradhat el a zene sem: Perényi Miklós és Várjon Dénes az idén 250 éve született Beethoven életművében külön kis bolygóként tündöklő szonátával teszik teljessé az élményt.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!