„Szeretem az alacsony házikómat, s az enyéimet, kik benne laknak,… el tudok ácsorogni
naphosszat a Svábhegyen, magam ültette, most már vén fáim alatt és bámulni azt a soha
meg nem unt képet magam előtt: a nagy Duna melléki rónát, a láthatáron csillámló
toronytetőkig s vissza a szemlátomást növekvő ikerfővárosig…” – írta Jókai Mór 1876-ban
svábhegyi birtokáról.
Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt. Programunk
során bemutatjuk Jókainak ezt a – talán – kevéssé ismert oldalát, meghívott vendégünkkel
pedig egy több tételes bórkóstoló közben beszélgetünk szőlőről és borról. A borokat és a
Természetes Életmód Alapítvány alakor búzából készült finomságait Jókai egykori
présházánál kóstoljuk.
Program:
• A gazdálkodó Jókai Mór – szakvezetéses séta a kertben
• Borkóstoló – Szöllősi Ágnes borász, a Szöllősi Pincészet borait kínálja. A családi
borászat a Neszmélyi Borvidék egyik legjelentősebb szőlészeti-borászati vállalkozása,
Neszmély központjában. A borok alapanyagául szolgáló, kiváló minőségű szőlőket 35
hektáros, ökológiai gazdálkodású ültetvényükről szüretelik kézzel.
„Mettűl jobb bort iszol, attúl lesz jobb véred.” (Szöllősi Pincészet)
Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Információ: Kővári Anita, 30/663-4670
A rendezvényt szemerkélő esős időben is megtartjuk. Csak viharos időjárás esetén töröljük
a programot, ez esetben a jegy(ek) árát visszatérítjük.