RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


j(A)zz! - Tomáš Liška Invisible World
3

j(A)zz! - Tomáš Liška Invisible World

A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak...  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 28. szerda, 20:00

j(A)zz! | Tomáš Liška Invisible World (AT/CZ/TR/SR)

Közreműködik:
Efe Turumtay - hegedű
Tomáš Liška - nagybőgő
Nikola Zarić - harmonika
Kamil Slezák - dob

Az Invisible World, Tomáš Liška zenekara frissítően egyedi színt képvisel a kortárs cseh zenében. A kompozíciók a jazz és a kamarazene elemeit ötvözik az európai kontinens mediterrán és délkeleti régióinak zenei benyomásaival. A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak, van benne török hegedű, balkáni harmonika és egy csipet tango nuevo. Az eredmény épp annyi szabad teret hagy a hallgatónak, mint a zenészeknek. Akik zenei kalandra vágynak, semmiképpen ne hagyják ki.”

A zenekar Európában, Afrikában, Japánban, Skóciában és az Egyesült Királyságban is fellépett már különféle világzenei és jazzfesztiválokon. 2017-ben elnyerte az ostravai Music Crossroads nemzetközi konferencia közönségdíját, és meghívást kapott a Budapest Ritmo fesztiválra is. Egy évvel később jazz és blues kategóriában jelölést kapott a cseh Grammy-díjként is emlegetett Ceny Anděl díjra.

A hegedűs, Efe Turumtay isztambuli születésű, Nikola Zarić harmonikás Szerbiából, Kamil Slezák dobos pedig Morvaországból származik. A zenekarvezető nagybőgős, Tomáš Liška zenei utazásai során ismerkedett meg velük a nagyvilágban; fáradhatatlanul keresi különböző hangszerek és kultúrák lenyűgöző interakcióit, amelyek őt és a közönséget is képesek lenyűgözni.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Ajánlatunk


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!