RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Jan Martens (BE): Sweat baby sweat
4

Jan Martens (BE): Sweat baby sweat

Előadás a szerelemről. A nehéz, intenzív, mindent felemésztő szerelemről, amely egybemossa a nappalt és az éjszakát. Duett, amelyben két ember szorosan egymásba kapaszkodik, és egyikük sem akarja - és nem is tudja - elengedni a másikat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 19. szombat, 20:00

Jan Martens (BE): Sweat baby sweat
fizikalitás-badromance-szerelem

 Az előadás tulajdonképpen modern párválasztási szertartás: az érzéki gyengédség, a költészet és a vágy pillanatai a szemünk előtt alakulnak át - fájdalmas konfrontációvá válnak. A testileg és lelkileg összefonódott páros már-már parazitaként tapad egymásra ebben rendkívül lassú és rendkívül kontrollált, fenséges koreográfiában.

Jan Martens-t – aki a redukció mestere - a cirkuszi akrobatika koncentrációja és szimbolikája inspirálta, koreográfiájában az akrobatikus erőt állítja szembe a lelki sebezhetőséggel. A sweat baby sweat egy videódizájnerrel és egy zeneszerzővel szoros együttműködésben készült, így a mozgás mellett különösen fontos szerepet kap a komponált zene és a vetített szöveg is. A trió együttműködéséből egy gyengéd, de fájdalmasan megrendítő tanulmány születik vágyról, szerelemről és veszteségről.

A flamand koreográfus, Jan Martens a művészek új generációjához tartozik, így különösen figyelemreméltó siker, hogy a Sweat baby sweat már több mint tíz éve járja a világot és több mint 100 előadást megélt. Martens valamennyi munkája a történetmesélés és a konceptualizmus közötti tökéletes egyensúly és szimbiózis lehetőségeit kutatja. Nem egy új mozgásnyelv megteremtésére törekszik, hanem a meglévő stílusokat formálja és újrahasznosítja, más kontextusba helyezi őket, így munkáiban mindig meghatározó egyedi megközelítése és látásmódja.

Rendezte: Jan Martens
Előadók: Kimmy Ligtvoet and Steven Michel
Zene: Jaap van Keulen
Videó: Paul Sixta
Tanácsadó: Peter Seynaeve
Technikai felügyelő: Michel Spang

Produkció: Frascati Producties, ICKamsterdam and TAKT Dommelhof and JAN vzw
Nemzetközi terjesztő: A Propic / Line Rousseau and Marion Gauvent
Köszönet: SummerStudios Brussels and Marc Vanrunxt

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!