RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


IZP-estek - Krizsán Dániel: Diplopia; Bányai Mirjam Léna: Poker Face

IZP-estek - Krizsán Dániel: Diplopia; Bányai Mirjam Léna: Poker Face

Fókuszban a fiatal alkotóművészek – Mozgásban az Imre Zoltán Program!
Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:00

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+
BEMUTATÓ

Kizsán Dániel: Diplopia

Egy kis lakásban vagyunk, ahol egy nőt látunk, aki serényen dolgozik az asztalnál. Látszólag egyedül van, de sejlik, hogy van vagy volt valakije. A munkában elfárad, de a folyton folyvást visszatérő rémképei nem hagyják, hogy megpihenjen. Az állandó hajtásban csak egy dolog van, amibe kapaszkodhat, ami erőt ad, és ami a férfihoz köti. Gyermeket vár. A rémképek erősődnek, a lidércek hatásai egyre mélyebb nyomokat hagynak a nőben, míg nem az örűletbe hajszolják. A megfelelési kényszer, a rohanás, a hajtás fölé kerekedik, és egyetlen kapaszkodóját is elveszíti...

Ismét a lakásban találjuk magunkat, mintha ez az egész meg sem történt volna. A nő szintén dolgozik, minden ugyanaz. Csak mi nem vagyunk ugyanazok. Ezt most nem ugyanazzal a szemmel nézzük. A hajtás nem is olyan nyomasztó, a lidércek ereje sem olyan hatalmas, szinte minden lepattan rólunk. Innen minden teljesen más. Most akkor melyik lenne a valóság...?

Napjaink feszített tempójának tömege nyom össze bennünket. A "siker" a "teljesítmény" hajszolásától nem látunk tisztán. Mondják, az idő megszépíti az emlékeket. Vagy talán az idő csak az általunk mocsokként ráragasztott frusztrációnkat mossa le róla? Bárcsak láthatnánk a jelent a múlt képében. Bárcsak láthatnánk kívülről mindent.

Előadók: Hortobágyi Brigitta ( A Nő), Bujdosó Anna (A Nő Lidérci valója), Aradi Zsolt ( Lidérc), Engelmann András ( Lidérc) 
Koreográfus: Krizsán Dániel

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, NKA - IZP Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, PR-Evolution
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának a támogatásával jött létre. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

időtartam: 35 perc
korosztály: 12+ 
Az előadásban stroboszkópot használunk
Külföldieknek is ajánlott
BEMUTATÓ

Bányai Mirjam Léna: Poker Face

Három fiatal nő találkozik Bányai Mirjam Léna első önálló koreográfiájában. "Ki vagy te?" hangzik el az első kérdés. "Hol vagy te a hétköznapok megannyi álarcai, feladatai, kompromisszumai között?" "Miért van szükség ezekre a játszmákra?" "Miért hisszük azt, hogy általuk előrébb juthatunk, vagy éppen csak túlélhetünk?"  "Honnan ered ez a mindent elfedő, fájdalmas Poker Face - és mi kell ahhoz, hogy végre fel tudjuk adni?"

Az Imre Zoltán program keretében létrejövő előadásban Bányai Mirjam Léna három női sorsot mutat be első önálló táncszínházi koreográfusi munkájában. A cégvezető, a titkárnő és fiatal pályakezdő életét is meghatározza a kifelé mutatott arc és a belül megélt személyiség kettősége. Milyen körülmények, milyen élethelyzetek kényszerítik őket arra, hogy idealizált vagy egyszerűen hamis képet mutassanak magukról? Miért van szükségük azokra a játszmákra, amelyek révén azt hiszik, előrébb juthatnak - vagy éppenséggel csak túlélhetnek? Közös nőiségük megélésén, hasonló problémáik felismerésén keresztül képesek lehetnek megtalálni a közös pontot? Azt a pontot, amikor már fel tudják adni a Poker Face-t?

„A hazugságnál sem a hazugság fáj, hanem az, hogy nem tudom az igazságot!”

Táncművészek: Bacsó Gabriella, Tóth Rebeka, Bányai Mirjam Léna
Hangtervező: Nagy Marek 
Zene: Taraczky Goran
Fénytervező: Payer Ferenc
Jelmeztervező: Bányai Mirjam Léna
Teaser és a Trailer készitői: Haiman Helga, Taraczky Mila 
Zeneszerző: montázs
Mentor: Csere Zoltán
Dramaturg: Cseh Dávid
Rendező, koreográfus: Bányai Mirjam Léna

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Program, Kulcsár Noémi Tellabor társulat
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja támogatásával jött létre.

Teaser, trailer, website:
https://www.youtube.com/watch?v=Rs_AExzaUOw
https://youtu.be/16ed9WvOI1k
https://youtu.be/HkamckzhrrU

Néhány mondat az alkotókról:
Bányai Mirjam Léna (koreográfus): Táncművész. Pályája során több évadon át tag volt a Kecskemét City Balettban, a Miskolci Balettban, valamint a Budapest Táncszínháznál, és fellépett már többek közt a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban is. Jelenleg szabadúszó táncművész, koreográfus. 2018-ban a Magyar Táncművészek Szövetsége neki ítélte az Évad Legjobb Női Táncművésze díjat. A POKER FACE az első önálló táncszínházi koreográfusi munkája. Mentora Csere Zoltán táncművész.
Cseh Dávid (dramaturg): Dramaturgént és szerzőként is alkotó művész. Rendszeres közreműködő a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban, korábban 2013 és 2016 között a Miskolci Nemzeti Színház, később a Vígszínház dramaturgja volt. Jelenleg szabadúszó dramaturg.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!