RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Ivan & The Parazol koncert

Ivan & The Parazol koncert

A 2010-ben alakult, megalkuvás és szabályok nélküli rock’n’rollt játszó zenekar, az Ivan & The Parazol most először a Városmajor színpadán! A tavaly jubiláló együttes az évfordulót egy tisztán magyar nyelvű dalokból álló új lemezzel tervezte megünnepelni, ami a járvány miatt csak idén valósulhat meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A 2010-ben alakult, megalkuvás és szabályok nélküli rock’n’rollt játszó zenekar, az Ivan & The Parazol most először a Városmajor színpadán! A tavaly jubiláló együttes az évfordulót egy tisztán magyar nyelvű dalokból álló új lemezzel tervezte megünnepelni, ami a járvány miatt csak idén valósulhat meg.

A Budai Pop címen elkészült lemez dalait a nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon hallhatja a közönség. A színházhoz közeli középiskola falai között formálódott zenekar Budán született és a mai napig ott is lakik, innen az új lemez címe is.

Az Ivan & The Parazol zenekar elsöprő energiája az élő fellépeseken olyan hatást vált ki a közönségből, amit leginkább a hatvanas, hetvenes évekbeli koncertfelvételeken láthatunk.  Az együttes egy évtizedes fennállása alatt bebizonyította, a kétezres években is felnőhet egy új beatnemzedék, akik az egykori garázsos, hardrockos, bluesos hangzásokból kiindulva képesek moderné tenni a rockzenét. Azt vallják, másnak lenni mindig előny, és sosem hátrány, s ebben a szellemiségben már most olyan utat jártak be, ami kevés magyar zenekarnak adatik meg. Nemcsak a hazai nagyszínpadok fellépői lettek, de világszerte is több száz koncertet adtak.

Az Ivan & The Parazol rövid idő alatt lett komoly tényező a hazai zenei életben. Azzal a Take My Hand című számmal robbantak be a köztudatba, amit 2014-ben az amerikai SXSW Fesztivál reklámzenéjének is használt. Debütáló lemezüket, a Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?-t már teltházas koncerten mutatták be Budapesten. A zenekar a kezdetektől hangsúlyosan építi külföldi karrierjét is. 2013-ban az MTV Europe Music Awardson elnyerték a legjobb magyar előadónak járó díjat, 2014 elején pedig a Deep Purple előtt léphettek fel az Arénában.

Together c. daluk a Sziget himnusza lett, így a fesztivál nagyszínpadán koncerteztek, Mode Bizarre c. albumuk pedig már Európa-szerte megjelent.  2015-ben többször is megtöltötték az Akvárium Klubot, külföldön pedig olyan helyszínen léphettek fel, mint az Eurosonic Norderslaag. Önállóan először 2016-ban és 2017-ben turnéztak Európában, többek között az amszterdami Paradisót és a hamburgi Reeperbahn Fesztivált érintve. 2017-ben a Rival Sons amerikai rock zenekarral a Budapest Parkban, majd a prágai Luzerna Klubban játszottak. Nyáron ismét Amerikába utaztak, ahol a fellépések mellett az EastWest Stúdióban elkezdték az Exotic Post Traumatic felvételeit.

Albumok:

2021 – Budai Pop – megjelenés alatt

2019  – Exotic Post Traumatic

2017 – 2018 lemezfelvétel az EastWest Stúdióban

2017 – Reeperbahn, Hamburg

2017 – Miniturné a Rival Sons zenekarral

2015 – Eurosonic Norderslaag

2015 – The All Right Nows

2014 – Beatünnep, Budapest Aréna

2014 – ‘Take My Hand’ az amerikai SXSW Fesztivál promó dala

2014 – SXSW Showcase Fesztivál, Texas

2014 – ‘Together’ a Sziget Fesztivál himnusza

2014 – Mode Bizarre

2014 – fellépés a Deep Purple előzenekaraként

2013 – CBGB Showcase Fesztivál, New York

2013 – MTV Europe Music Awards – Legjobb magyar zenekar

2013 – SXSW Showcase Fesztivál

2012 – Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?

2010 – MTV Hungary – Brand New jelölés

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Ajánló


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!