RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


II. Fővárosi Palotakoncertek - Magyar Divertimento

II. Fővárosi Palotakoncertek - Magyar Divertimento

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 17. hétfő, 19:00

II. Fővárosi Palotakoncertek - Magyar Divertimento

2018. december 17., 19 óra

Festetics Palota - Tükörterem

(1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.)

 

A Magyar Kamarazenekar koncertje.

Koncertmester: Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A koncert szervezője a műsor- és egyéb változtatás jogát fenntartja.

 

Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2018-2019 során újabb helyszínekre kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket. Az idei sorozat második állomása Magyar Divertimento címmel 2018. december 17-én a különleges múltú Festetics Palota lesz. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

 

A műsoron elhangzik:

 

Weiner Leó: Divertimento No. 1. Op. 20

Bartók Béla: Divertimento

----------------------------------------------------

Bánfalvi Zoltán: Divertimento

 

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei élet jeles képviselői. Az Együttest mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel. A Zenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. 


A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

musical két részben

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!