RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Hollerung 70

Hollerung 70

Hollerung 70

Kodály: Psalmus Hungaricus
Mahler: I. szimfónia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 15. vasárnap, 19:30

Horváth István – tenor

Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Hollerung Gábor

A mai estén karmesterünk, Hollerung Gábor hetvenedik születésnapját ünnepeljük. A koncerten elhangzó két zenemű a karmester választása, mely azon túl, hogy fontos szerepet játszott az életében, tükrözi mindazt, amit egy ilyen emelkedett alkalommal érdemesnek és fontosnak tart előadni. 

Hollerung Gábor igazi közönségkedvenc. 2024-ben klasszikus zenészek közül elsőként nyerte el a Prima Primissima közönségdíját. Életét a mai napig a zene megszerettetésének szenteli, missziója, hogy a klasszikus zenét minden korosztály és társadalmi réteg számára befogadhatóvá és élvezhetővé tegye.

A koncerten két olyan együttes lép fel, melyeket Hollerung Gábor több mint harminc éve vezet, így a koncert ennek a több évtizedes együttműködésnek a tanúsága.

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A legvarázslatosabb karácsonyi történet az ukrán balettegyüttes előadásában Nincs karácsony Diótörő nélkül, Csajkovszkij klasszikusa ugyanis évtizedek óta az ünnepi készülődés elengedhetetlen kulturális programja. Klara, a kislány, és a fa alatt talált Diótörő csodálatos kalandja most először látható Magyarországon a kiváló ukrán társulat, a Ukrainian Classical Ballet előadásában.

Ajánló


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Erre a koncertre nem kell kiöltözni, nem tart órákig, cserébe barátságos és közvetlen a hangulat, amit még oldottabbá tesznek Fischer…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!