RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Hodworks: Még egy táncelőadás
9

Hodworks: Még egy táncelőadás

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 20:00

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt. Hód Adrienn ilyen módon folyamatosan azokat a helyzeteket keresi, ahol eltörölhetőek a kortárstánc előadói és befogadói élményét előre kijelölő határok. A Trafóban 2020 januárjában bemutatásra kerülő új előadásban három táncossal (Jenna Jalonen, Márcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba) megy tovább ezen az úton. A még próbafázisban lévő darab most nem átfogó, társadalmi problémákkal foglalkozik, hanem konkrétan az előadás jelenségével, a néző, a táncosok és a koreográfus szerepkörével és tereivel. Milyen túlélési stratégiák lehetségesek a hányattatott előadó számára? Hogyan őrizhető meg és vihető tovább a saját, autentikus mondanivaló? Milyen igényei vannak a közönségnek és hogyan élheti meg őket? A három táncos ezeket, és az ezekből adódó további kérdéseket fogja kifejteni a megkérdőjelezett előadói térben.

alkotótárs és szereplő: Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Márcio Kerber Cannabarro
művészeti konzultáció, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
művészeti konzultáció, workshop: Szabó Veronika
zongorán kísér: Ifj. Balázs Elemér
zene: Liszt Ferenc: Transzcendens etűdök (részlet) és improvizáció
nemzetközi forgalmazás: Ujvári-Pintér György
koreográfia: Hód Adrienn

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!