RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Héttorony Fesztivál 2018 - Muzsikás Együttes Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal

Héttorony Fesztivál 2018 - Muzsikás Együttes Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 17:00

17:00 „Napom, napom, fényes napom”Nagy Mari és Vidák István textilművészek kiállítása, megnyitja Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató. Ábrahám Judit és Kerényi Róbert csángó és radzsasztáni dallamokat játszanak.
A ritka moldvai énekfüzérek, a gyimesi dallamok monoton ritmusa, valamint a helyenként felcsendülő radzsasztáni (indiai) énekek különös, varázslatos világba kalauzolnak. Témájuk a bánat, a szerelem, a vidámság. Kerényi Róbert furulya-, kaval-, tilonkó játékát ének-, illetve gardony kíséret egészíti ki.

17:30 A Muzsikás együttes Röpülj, madár című koncertje Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal
A távoli erdélyi, moldvai, dunántúli, szatmári kicsi falvak zenéi, dalai mindig megfogták, elvarázsolták az odalátogatókat. Ezt a már egyre ingább eltűnő izgalmas hangulatot varázsolja vissza a színpadra a Muzsikás ezúttal fiatal vendégei közreműködésével. A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. Kacsó Hanga, a fiatal népzenei nemzedék egyik legnagyobb egyénisége, aki már 16 éves korában feltűnt a Magyar Televízió népdalvetélkedőjében, a Fölszállott a pávában. Két évvel később, alig 18 évesen a másodjára kiírt verseny győztese lett a szólista kategóriában, amivel országos hírnévre tett szert. Berecz István, előadó, koreográfus, kétszeres Aranysarkantyús táncos pedig a Fonó Budai Zeneház művészeti vezetője is egyben, szintén győztese volt a más említett 2012-es Fölszállott a Páva című űsornak szólótánc kategóriában.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!