RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Héttorony Fesztivál 2018 - Muzsikás Együttes Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal

Héttorony Fesztivál 2018 - Muzsikás Együttes Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 17:00

17:00 „Napom, napom, fényes napom”Nagy Mari és Vidák István textilművészek kiállítása, megnyitja Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató. Ábrahám Judit és Kerényi Róbert csángó és radzsasztáni dallamokat játszanak.
A ritka moldvai énekfüzérek, a gyimesi dallamok monoton ritmusa, valamint a helyenként felcsendülő radzsasztáni (indiai) énekek különös, varázslatos világba kalauzolnak. Témájuk a bánat, a szerelem, a vidámság. Kerényi Róbert furulya-, kaval-, tilonkó játékát ének-, illetve gardony kíséret egészíti ki.

17:30 A Muzsikás együttes Röpülj, madár című koncertje Kacsó Hangával és Berecz Istvánnal
A távoli erdélyi, moldvai, dunántúli, szatmári kicsi falvak zenéi, dalai mindig megfogták, elvarázsolták az odalátogatókat. Ezt a már egyre ingább eltűnő izgalmas hangulatot varázsolja vissza a színpadra a Muzsikás ezúttal fiatal vendégei közreműködésével. A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. Kacsó Hanga, a fiatal népzenei nemzedék egyik legnagyobb egyénisége, aki már 16 éves korában feltűnt a Magyar Televízió népdalvetélkedőjében, a Fölszállott a pávában. Két évvel később, alig 18 évesen a másodjára kiírt verseny győztese lett a szólista kategóriában, amivel országos hírnévre tett szert. Berecz István, előadó, koreográfus, kétszeres Aranysarkantyús táncos pedig a Fonó Budai Zeneház művészeti vezetője is egyben, szintén győztese volt a más említett 2012-es Fölszállott a Páva című űsornak szólótánc kategóriában.

Ajánlatunk


Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!