RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Hamar & Ránki

Győri Filharmonikus Zenekar - Hamar & Ránki

VESZPRÉMI HANGVERSENYEK A GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKARRAL

Schumann és Sosztakovics: első pillantásra alighanem nehezen találunk a két mester között kapcsolatot! Pedig fellelhetők a párhuzamok: mindkettőjük pályája a zongora jegyében indult, ígéretes zongoraművész-karrierről mondtak le mindketten (ha különböző okokból is) a zeneszerzés javára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 28. csütörtök, 19:00

Műsor:

R. Schumann: Nyitány, scherzo és finálé, op. 52
D. Sosztakovics: II. (F-dúr) zongoraverseny, op. 102
R. Schumann: IV. (d-moll) szimfónia, op. 120


Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Közreműködik: Ránki Fülöp - zongora

Schumann és Sosztakovics: első pillantásra alighanem nehezen találunk a két mester között kapcsolatot! Pedig fellelhetők a párhuzamok: mindkettőjük pályája a zongora jegyében indult, ígéretes zongoraművész-karrierről mondtak le mindketten (ha különböző okokból is) a zeneszerzés javára. A zongorás műfajok mellett mindketten nagyon értékes életművet alkottak a kamara- és a szimfonikus zene területén is: szimfóniáik koruk jellemző és meghatározó alkotásai. Ezeket az összefüggéseket tárja elénk a Győri Filharmonikus Zenekar és Hamar Zsolt karmester, megszólaltatva Schumann 1841-ben, a „szimfóniák évében” komponált három tételes zenekari darabját, illetve ugyanebben az évben készült (de később átdolgozott) rendkívül izgalmas formálású, a műfaj történetében mérföldkőnek számító IV. szimfóniáját. A két Schumann-darab között Sosztakovics egyszerre briliáns humorú s megindítóan lírai II. zongoraversenye csendül fel az új magyar zongoristanemzedék kivételes tehetségű fiatal művésze, Ránki Fülöp előadásában.     

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!