RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


GRIMM-Bencze Balázs: HAMUPIPŐKE - mesemusical

GRIMM-Bencze Balázs: HAMUPIPŐKE - mesemusical

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 30. szerda, 10:00

GRIMM-Bencze Balázs: HAMUPIPŐKE

mesemusical 

Hamupipőke kereskedő édesapja, édesanyja halálát követően újra nősül, így a lány kap egy mostohaanyát és két mostohanővért. Az édesapa, amikor egy utazására készül, megkérdezi a lányokat, ki, mit szeretne, a mostohák drága szöveteket, ruhákat, Hamupipőke azonban csupán egy kis csemetefát kér. Az utazás rosszul végződik, meghal az édesapa, aki árván hagyja Hamupipőkét. Ekkor elszabadul a pokol, a mostohák cselédjükként kezelik, megalázzák, kihasználják. Közben a király fia nősülni készül, s a választáshoz meghívja országa hajadon leányait. A mostohalányok nagyon készülnek, cicomázkodnak a mulatságba, azzal a hittel, hogy kettejük közül választ bizonyára a király. A gonosz mostoha, hogy távol tartsa a kedves Hamupipőkét a báltól, egy tál lencsét önt a hamuba és ráparancsolt, hogy válogassa ki. Amikor a mostohák végre elvonulnak a bálba, csoda történik, egy tündér szép ruhával, cipővel lepi meg Hamupipőkét, aki galambok, más állatok átváltozásával, hintón érkezik a bálba. Egy kitétel van csupán, amikor éjfélt üt az óra, el kell hagynia a kastélyt, mert a varázslat véget ér. A királyfit elbűvöli a lány szépsége, de közeledik az éjfél, a lánynak mennie kell. A kastély lépcsőjén viszont elhagyja az egyik pár cipőjét. A királyfi elhatározza, hogy Hamupipőke lesz a párja. Ezért keresésére indul a félpár cipővel. Ahogy a legtöbb mese, ez is jól végződik, „A jó elnyeri jutalmát!”. A király megtalálja a cipő tulajdonosát, nagy lagzit csapnak és „most is boldogan élnek, míg meg nem halnak”. Hamupipőke a sok gyötrelem, megaláztatás után a reményt testesíti meg, ahol mindig ott rejtőzködik az új, a jó kezdete. 

Rendező: Szabó Zsuzsa

Ajánlatunk


Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és elveszettnek érzi magát a házasságukban. Nem tudja, mit akar, csak azt, hogy képtelen így folytatni. Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól. Mások már a vágyaik, mások a céljaik.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!