RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Gayer Mátyás Trio

Gayer Mátyás Trio

Gayer Mátyás Trio – Never Endig Story

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 13. kedd, 19:00

A zenekar tagjai:
Gayer Mátyás – zongora
Hofecker Mátyás – bőgő
Pete Van Nostrand – amerikai dobos New York-ból

A Gayer Mátyás Trio – Never Ending Story című lemeze az idén tavasszal jelent meg a Blue – Sounds nevű rangos európai kiadónál, amely többek között Brad Mehldau, Robert lasper vagy Kurt Rosenwinkel lemezeit adta ki.

A 26 éves jazz zongorista, Gayer Mátyás fiatal kora ellenére már Gramofon-díjas, illetve számos más elismerés nyertese, nemzedékének egyik vezető zenésze, akit már kétszer (2014, 2015) is beválasztott a rangos Montreux Jazz Festival szakmai zsűrije az ottani zongoraverseny döntőjébe. 2014 júniusában, Grazban szerzett bachelor diplomát, 2017-ben pedig a bécsi zeneművészeti egyetem mesterszakán végzett. A szakma olyan kiválóságaival lépett már fel, mint például Jim Rotondi, Luis Bonilla, Stjepko Gut, Don Menza.

Hofecker Mátyás Közép-Európa egyik legkeresettebb fiatal bőgőse, aki olyan jazzlegendákkal játszott már együtt, mint Harold Mabern, Sheila Jordan, Dusko Goykovich vagy Joe Farnsworth. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Budapesten, majd 2012-től Grazban folytatta tanulmányait. A 2013-as diplomázása után 2014-től Bécsben élt és tanult 2018-ig, itt szerezte meg a mester a diplomáját.

Gayer Mátyás és Hofecker Mátyás évek óta szerepel együtt számos formációban Európa különböző színpadain (Jamboree Barcelona, 606 London, Jazzkeller Frankfurt stb.), ez tükröződik duó játékukon is. 2016 szeptemberében a világhírű amerikai szaxofonos, Jesse Davis vállalt velük budapesti fellépést.

A duó vendége a magyarországi lemezbemutató turnén a CD-n is játszó kiváló amerikai dobos, Pete Van Nostrand, aki a New York-i jazzélet egyik fontos alakja. Olyan sztárokkal turnézik együtt, mint Kenny Barron, Dan Nimmer, Gerald Clayton vagy a Grammy-díjas énekesnő Cécile McLorin Salvant.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!