RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Gadó Gábor – Laurent Blondiau – Sarah Klenes Trio (HU/BE)
2

Gadó Gábor – Laurent Blondiau – Sarah Klenes Trio (HU/BE)

Az újonnan kibontakoztatott repertoárt a trió júniusban Belgiumban mutatta be, októberben pedig a budapesti közönség is megismerheti.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 20. csütörtök, 20:00

Gadó Gábor – Laurent Blondiau – Sarah Klenes Trio (HU/BE)

Közreműködik:
Sarah Klenes - ének
Gadó Gábor - gitár
Laurent Blondiau - trombita

Gadó Gábor zenéje minden értelemben határterület. A kortárs zene és a jazz határán egyensúlyozó kompozíciói olyanok, mintha abban a pillanatban találná ki őket, improvizációi pedig megkomponáltnak hatnak. Szabad játékba át-átcsapó szerzeményeiben a klasszikus zenei hagyomány inspirálta letisztult és emelkedett szépség éppúgy jelen van, mint a spontaneitás zsigerekig ható, eleven ereje. Kanyargó dallamait hol a modalitás, hol pedig a tonalitás felől értelmezhető, rejtélyes és tűnékeny harmóniavilág helyezi többdimenziós térbe. Darabjai szólótól a szimfonikus zenekarig bármilyen hangszerelésben képesek életre kelni; ezen az estén trióban öltenek hangzó alakot, a Winand Gáborral készített legendás lemezek zenei világát is megidézve.

A magyar jazzgitáros majdnem két évtizede dolgozik együtt a belga trombitással, Laurent Blondiau-val, a duó 2018-ban a BMC Records gondozásában jelentette meg Veil and Quintessence című lemezét. Amikor Blondiau felvetette, hogy szívesen dolgozna együtt Sarah Klenes fiatal belga énekesnővel, Gadó húsz parlagon heverő kompozíciót vett elő, amelyek korábban készültek – többek között Hárs Viktor és Molnár Eszter angol szövegeivel –, de koncerten nem hangzottak el, és létezésükről Blondiau sem tudott. Az újonnan kibontakoztatott repertoárt a trió júniusban Belgiumban mutatta be, októberben pedig a budapesti közönség is megismerheti.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

Ajánló


A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!