RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Frankofón Filmnapok: Nyomorultak (Les misérables)
2

Frankofón Filmnapok: Nyomorultak (Les misérables)

Párizs egyik legproblémásabb negyedében sajátos igazságszolgáltatás működik, a békét leginkább a különféle bűnbandák tartják fenn. De elég egy szikra, és máris fellángol az erőszak.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 29. szombat, 20:00

Nyomorultak (Les Misérables)
R.: Ladj Ly |Francia dráma, 2018, 102’ | Francia nyelven, magyar felirattal | Forgalmazó: Vertigo

Sz.: Damien Bonnard, Alexis Manenti
Cannes 2019 – versenyprogram, a zsűri díja
A törvénytisztelő rendőr, Stéphane vidékről Párizs egyik legproblémásabb negyedébe kerül, ahol döbbenten tapasztalja, hogy kollégái gyakran az erőszaktól sem riadnak vissza. A környéken sajátos igazságszolgáltatás működik, a békét leginkább a különféle bűnbandák tartják fenn törékeny alkuk és pillanatnyi megállapodások alapján. És elég egy szikra, hogy fellángoljon és megállíthatatlanul terjedjen az erőszak.

 

„Ladj Ly Victor Hugo regényének helyszínét választja ahhoz, hogy filmjével szenvedélyesen szót emeljen az önkény és az elnyomás ellen.” The New York Times

„Ilyen, amikor egy első film robban.” Hollywood Reporter

„Victor Hugo sztorija több mint kétszáz éves, de Ly szerint ma is minden ugyanúgy forrong.” Hollywood Reporter

 


Les Misérables
R :  Ladj Ly | Drame, 2018, 102’ | Pays : France | Français sous-titré hongrois | Distributeur: Vertigo

Avec: Damien BonnardAlexis Manenti
Prix du jury au festival de Cannes 2019 (Compétition officielle)

Stéphane, tout juste arrivé de Cherbourg, intègre la Brigade Anti-Criminalité de Montfermeil, dans un quartier sensible. Il va faire la rencontre de ses nouveaux coéquipiers, Chris et Gwada, deux "Bacqueux" d’expérience. Il découvre rapidement les tensions entre les différentes communautés du quartier. Alors qu’ils se trouvent débordés lors d’une interpellation, un drone filme leurs moindres faits et gestes.

« In modern-day Montfermeil, the setting of Victor Hugo’s novel, the filmmaker Ladj Ly stages his own impassioned cry against oppression. » The New York Times

« An explosive first feature. » Hollywood Reporter

« We may be more than two centuries past Hugo’s story, but for Ly the revolution is just as nigh. » Hollywood Reporter

 

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!