RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Fra Diavolo - Szinetár 90

Fra Diavolo - Szinetár 90

A darabot először 1830-ban állították színpadra Párizsban, a század elején egyesült Opéra-Comique és Théâtre Feydeau produkciójaként.
A Zeneakadémia Ének Tanszékének hallgatói ezzel az előadással köszöntik a 80 éves Medveczky Ádámot és a 90 éves Szinetár Miklóst.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 19:00

Auber: Fra Diavolo

Rendező: Szinetár Miklós
Fenyvesi Gabriella, Tuznik Natália (szoprán), Szeleczky Artúr, Erdős Róbert, Beeri Benjámin (tenor), Csölley Martin (bariton)
Közreműködik: A Zeneakadémia Kamarazenekara
Vezényel: Medveczky Ádám

Egy fiatal lány, akinek nincs pénze. Egy fiatal katona, akinek szintén nincs. Egy gazdag öregúr, akit a lány apja a vejeként szeretne látni, valamint egy fogadó, egy útonálló és két angol utazó. Ezek Auber Fra Diavolo című művének, a 19. század egyik legnépszerűbb szórakoztató zenés színpadi darabjának hozzávalói. Eugène Scribe, a korszak legkeresettebb, legünnepeltebb szövegkönyvírója pedig mindent ki is kevert belőle, amire egy valamirevaló opéra comique-nak – prózai dialógusokkal tűzdelt, általában, bár nem szükségszerűen könnyed témájú zenés alkotásnak – szüksége lehetett a sikerhez: a librettóban van haszonlesés, tolvajlás, szerelmi félreértés és boldog befejezés, egyszóval ami csak kell. A darabot először 1830-ban állították színpadra Párizsban, a század elején egyesült Opéra-Comique és Théâtre Feydeau produkciójaként.
A Zeneakadémia Ének Tanszékének hallgatói ezzel az előadással köszöntik a 80 éves Medveczky Ádámot és a 90 éves Szinetár Miklóst.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Előadás gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

Ajánló


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!