RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

Fókuszban Georges Aperghis / LISZT ÜNNEP 2021

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 14. csütörtök, 19:30

R. Strauss: Szerenád, op. 7 

Kecskés D. Balázs: Wind – ősbemutató 

Eötvös Péter: Aurora – magyarországi bemutató

Francisco Domínguez: Kharir IV – ősbemutató

Georges Aperghis: Migrants – magyarországi bemutató

 

Közreműködik: Thurnay Viola, Murányi Márta – ének, Matthew McDonald – nagybőgő, Óbudai Danubia Zenekar

Vezényel: Joanna Natalia Ślusarczyk, Jonas Bürgin, valamint a mesterkurzus kiválasztott karmesterei

 

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány karmestereket és zeneszerzőket támogató idei mentorprogramjának egyik központi műve Richard Strauss fiatalkori darabja, a tizenhét évesen írt Fúvósszerenád: a zeneszerzők, Kecskés D. Balázs és Francisco Domínguez a mentorálás idején a Szerenáddal azonos apparátusra komponálják legújabb művüket.

Mint minden korábbi évben, a két vezető mentorhoz, Eötvös Péterhez és Vajda Gergelyhez egy harmadik kortárs alkotó csatlakozik, idén a világhírű, Franciaországban élő görög komponista, Georges Aperghis. A hazai közönség elsősorban a kísérleti színház és a kortárs zene határterületén tevékeny szerzőként ismerheti, két énekesre és együttesre 2016–2017-ben írt darabjának Berlinben volt az ősbemutatója.

A koncerten magyarországi bemutatóként hangzik el Eötvös Péter nagybőgőre írt concertója, a darabot Matthew McDonald, a 2019-es berlini premier szólistájának előadásában hallgathatjuk meg.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Budapest Music Centerrel és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!