Szemügyre vesszük a terítékeket, és megismerkedünk a XVIII. és XIX. századi főúri ételekkel. Megtudhatjuk, hogy miért nem található konyha a kastélyban, hogy melyik volt I. Antal és Ferenc József kedvenc bora, ill. mivel kínálta Erzsébet királyné a hölgyvendégeit. Számba vesszük azon gasztronómiai fogásokat, melyeket a királyi család egy-egy tagjáról neveztek el, és megemlítjük az udvari beszállítókat is.
A Müpa nem kizárólag magyarokat tisztel meg az évad művésze elismerő címmel: külföldi muzsikus előtt is fejet hajtott már ily módon, elég az orosz zongoravirtuózt, Gyenyisz Macujevet említeni. A feltételek nyilvánvalók: egyfelől a kiválóság, másfelől a gyümölcsöző kapcsolat a Müpával. Mindkettő jellemzi a 41 éves Víkingur Ólafssont, akinek elmélyült és ihletett zongorázását többször is élvezhettük a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű,
A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű!
És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem!
Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.
A Fővárosi Nagycirkusz idén karácsonyra az egyik legszebb és legismertebb Grimm-mesét varázsolja a közönség elé, két lány kalandos túlvilági utazásáról,…