Szemügyre vesszük a terítékeket, és megismerkedünk a XVIII. és XIX. századi főúri ételekkel. Megtudhatjuk, hogy miért nem található konyha a kastélyban, hogy melyik volt I. Antal és Ferenc József kedvenc bora, ill. mivel kínálta Erzsébet királyné a hölgyvendégeit. Számba vesszük azon gasztronómiai fogásokat, melyeket a királyi család egy-egy tagjáról neveztek el, és megemlítjük az udvari beszállítókat is.
A hegyek között, egy eldugott alpesi szállodában eseménydúsan telnek a napok. Bár mindenki pihenni jött, de senki nem talál nyugalmat, pedig a körülmények adottak lennének a tökéletes kikapcsolódáshoz. Házaspárok, barátok, üzletfelek és művészek nyaralnak együtt, már nem először, de talán most utoljára, mert ezen a nyáron néhányuk sorsa menthetetlenül és végzetesen összegabalyodik.
„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”