RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Felépítjük! Liszt-kukacok Akadémiája – Hangok a műhelyből - 10–15 éveseknek

Felépítjük! Liszt-kukacok Akadémiája – Hangok a műhelyből - 10–15 éveseknek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 22. vasárnap, 11:00

J. S. Bach és mások művei

Műhelyvezető: Józsa Anka (építész)
Mesélő: Mona Dániel

A Hangok a műhelyből című évad elsőként a legnyilvánvalóbb helyen keresi a zene felépítésének nyitját: az építészek világában. Hiszen a zeneművet is meg kell tervezni, olykor ki kell számolni, ismerni kell hozzá a fizika és a természet törvényeit, majd logikusan és a megfelelő anyagok használatával lépésről lépésre fel kell építeni. A jó szakember először alapoz, majd bekerülnek a főbb tartóoszlopok, a falak, a tető, és ha elég biztosan áll az építmény, akkor indulhat a festés és az egyéni díszek farigcsálása. Bizonyos értelemben minden épület ugyanazon szabályok mentén épül fel, mégis mindegyik különbözik. Akárcsak a zenében. Bach a legjobb példa rá, hogy a legszigorúbb előírások mellett is lehet újra és újra eredetit és nagyszerűt alkotni. Ha a tervrajz kreativitással találkozik, korszakalkotó csoda születhet. A matiné kalauza Józsa Anka, a Magyar Állami Operaház főépítésze és üzemeltetési igazgatója, aki munkahelyéből fakadóan szinte éjjel-nappal a zene és az építészet fúziójában él. RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Hurrá! Végre újra Budapesten a Garden of Lights varázslatos fény és multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet és a kreativitás világában! Az őszi, téli estéken szeretettel várunk a Füvészkertben Aprajafalván! Gyere el a szeretteiddel és fedezz fel egy mesebeli, varázslatos helyet!

vígjáték két részben

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN OF THE NIGHT SHOW, amely minden idők egyik legnagyobb énekesnőjének zenéjét és életét ünnepli.

Ajánló


Giacomo Puccini TURANDOT Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Zenés mesejáték Négy éves kortól ajánljuk! A Pesti Művész Színház- Fogi Színház előadása

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!