RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)
3

Europus / Trzaska – Vrba –Tokar – Pándi (PL/CZ/UA/HU)

A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 14. szerda, 20:00

EUROPUS | TRZASKA – VRBA – TOKAR – PÁNDI (PL/CZ/UA/HU)

Közreműködik:
Mikołaj Trzaska - szaxofon
Petr Vrba - trombita
Mark Tokar - bőgő
Pándi Balázs - dob

A free jazz nem ismer határokat, olyannyira nem, hogy most négy ország kivételes zenésze áll össze egy minden kötöttségtől mentes zenei eszmecserére. A projekt vezető zenésze a multiinstrumentalista és filmzeneszerző Mikołaj Trzaska, aki szaxofonon és basszusklarinéton idézi meg a lengyel avantgárd látomásait. Improvizációiban egy valódi történetmesélő bontakozik ki előttünk, akinek játékában azoknak a kirándulásoknak az emléke is felsejlik, amiket a hajdanvolt, legendás Miłość együttessel, a Łoskot nevű avantgarde zenekarral, vagy olyan zenészekkel tett, mint Peter Brötzman, Lester Bowie, Tomasz Stańko vagy Ken Vandemark. A cseh Petr Vrba a prágai kísérleti zenei színtér hangulatát hozza magával annak egyik legaktívabb és legismertebb képviselőjeként. Leggyakrabban trombitát, klarinétot, vibráló hangszórókat és különféle „talált tárgyakat” használ. A formációban azon kísérleteinek eredményeit ia tolmácsolja, amelyet a nem idiomatikus improvizáció terén folytat. Klasszikus gitárosból vált jazzbőgőssé az ukrán Mark Tokar, aki előszeretettel ragadja ki hangszerét a kísérőszerepből és használja azt szólisztikus funkcióban, olykor pedig az énekmikrofon után nyúl. Pándi Balázs dobos és újságíró a magyar zenei élet ismert figurája. Egyaránt otthonosan mozog a dark jazz, a free jazz, a szabad improvizáció, az experimentális rock, a noise és az avantgárd zenék ösvényein. A formáció Opus Jazz Club-beli koncertje tehát igazi, a pillanatot a középpontba állító, közép-európai zenei találkozó lesz.

A művészek találkozásához az alkalmat a Polish Jazz/Szomszédok (Polish Jazz/Sąsiedzi) című projekt biztosította, amelynek ötletadója a wrocławi Firlej kulturális központ, a megvalósítását pedig a lengyel kultúrát külföldön népszerűsítő Adam Mickiewicz Intézet anyagi segítsége tette lehetővé.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!