RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


EurOpus - Das Kapital
2

EurOpus - Das Kapital

Mikor hallottad utoljára Debussy-től A tengert vagy Jacques Brel Ne me quittes pas című sanzonát? És mikor Patrick Hernandez disco-slágerét, a Born To Be Alive-ot, vagy a Comme d’habitude címűt, Sinatra himnuszának, a My Way-nek a francia megfelelőjét?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 5. csütörtök, 20:00

 Közreműködik:

    Daniel Erdmann - szaxofon
    Hasse Poulsen - gitár
    Edward Perraud - dob

Mikor hallottad utoljára Debussy-től A tengert vagy Jacques Brel Ne me quittes pas című sanzonát? És mikor Patrick Hernandez disco-slágerét, a Born To Be Alive-ot, vagy a Comme d’habitude címűt, Sinatra himnuszának, a My Way-nek a francia megfelelőjét? Satie első Gymnopedie-jét, vagy a reneszánsz és a barokk korszak olyan darabjait, mint például Lully Marche pour la cérémonie des Turcs című művét? A francia zenetörténet 430 évéből válogatott slágerek ezúttal soha nem hallott módon szólalnak meg. A nemzetközileg elismert jazz-trió, a Das Kapital a különböző remekműveket a rá jellemző, összetéveszthetetlen hang-univerzumba illeszti be, megszabadítva őket eredeti műfai jegyeiktől és hangszerelésüktől, olyan formán tálalva, mintha azok mindig is improvizáló jazz-zenészekre lettek volna írva.

A 2002-ben alapított zenekar sajátos Eisler-interpretációival szerzett nemzetközi népszerűséget. A Daniel Erdmann (tenorszaxofon), Hasse Poulsen (gitár) és Edward Perraud (dob) alkotta trió két albumon (2002, 2011) dolgozta föl a legendás zeneszerző, Hanns Eisler műveit jazz idiómákkal. Ballads & Barricades című albumuk megkapta a német lemezkritikusok díját. 2015-ös, Kind Of Red című, saját szerzeményeket is tartalmazó lemezükön pedig már – a free jazz hagyományoktól nem idegen módon – politikai álláspontjukat sem rejtették véka alá. Legújabb, Vive la France című lemezük különleges tiszteletadás saját vagy választott hazájuk, Franciaország felé. A dobos Edward Perraud Nantes-ban született, a szaxofonos Daniel Erdmann berlini, de köze 20 éve él Franciaországban, ahogy a dán származású gitáros, Dane Hasse Poulsen is. A címet ironikusnak is szánják: „Teljesen abszurd, hogy a nacionalisták manapság milyen erősek szerte a világon” – mondja Daniel Erdmann. „Néhány, általunk rögzített dallam a francia nemzeti, kulturális kincs részét képezi, de semmiképpen sem a patriotizmus szólamai ezek. Ugyanakkor rengeteg szeretnivaló dolog van Franciaországban, ezért úgy gondoltuk, összegyűjtjük és elénekeljük a bor, a természet, és az itteni emberek dicséretét. Szeretni a helyet, ahol élsz, még nem hatalmaz fel a bigott nacionalizmusra!” – teszi hozzá. A Das Kapital zenéjének központi eleme az egyedi sound. A zenekar gátlástalanul dönti le a műfaji tabukat, képes szinte bármilyen zenei műfaj stílus elemeit ötvözni. Mindez csodálatos áttetszőséget és egyedülálló atmoszférát teremt, ami élőben még látványosabb és tapinthatóbb, mint felvételen.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Ajánló


Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!