RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Előadás Derkovits Gyula festőművészről

Előadás Derkovits Gyula festőművészről

Vetítéssel kísért előadás Derkovits Gyula (1894–1934) festőművész születésének 125. évfordulója alkalmából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 6. csütörtök, 18:00

Előadás Derkovits Gyula festőművészről

Derkovits Gyula a két világháború közötti művészet kiemelkedő alakja. A művész alig másfél évtizedet felölelő munkássága a korai elégikus hangvételű neoklasszicista festményektől a drámaian expresszív műveken át a szatirikusan társadalomkritikus képekig, és a himnikus hangvételű munkaábrázolásokig terjed. 2014-ben a Magyar Nemzeti Galériában nagyszabású kiállítás dolgozat fel Derkovits életművét, amelynek keretében a kortárs művészetben tájékozott, abból és a hagyományokból tudatosan merítő festő munkái a korszak vizuális kultúrájának, illetve hazai és nemzetközi művészetének az alkotásai közé helyezve kerültek bemutatásra. Az előadás a kiállítás kutatási eredményeire építve, annak felépítését követve tárgyalja az életművet.

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

6+ Bemutató: 2024.05.11.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!