RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Duna Szimfonikus Zenekar - Újévi Koncert

Duna Szimfonikus Zenekar - Újévi Koncert

A RaM Színház falai között 2022. január 2-án, 19:00 órai kezdéssel csendül fel a leghíresebb klasszikus zenei művekből összeállított program a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok fiatal szólistáinak előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 2. vasárnap, 19:00

Duna Szimfonikus Zenekar - Újévi Koncert

A  RaM Színház by Freelusion ünnepi élményprogrammal köszönti az Újévet. A színház január másodikán a Duna Szimfonikus Zenekar nagyszabású gálakoncertjével, eddig nem látott, egyedülálló látványvilágú összművészeti  – fény és zene  – produkcióval nyitja meg a 2022-es esztendőt, ezzel megalapozva a klasszikus zenei élményekben gazdag évkezdést. A koncert fényét emeli, hogy közreműködőként fellépnek a Virtuózok fiatal tehetségei.

A színház által nyújtott meghitt hangulatú, bensőséges légkör, és a Duna Szimfonikus Zenekar előadása, kiegészülve a Virtuózok fiatal tehetségeinek – név szerint Lana Zorjan, Bánkövi Bence és Lugosi Dániel Ali – világszínvonalú játékával, egy minden szempontból páratlan koncertélménnyel ajándékozzák meg a közönséget. A zenekart a Kossuth- és Prima Primissima-díjas, Érdemes művész karmester, Kovács János vezényli. Az est a Freelusion fantasztikus, hazánkban egyedülálló vizuális látványvilágával válik még emlékezetesebbé, ahol a dallamok valósággal életre kelnek.

Műsor:

Modeszt Petrovics Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen
Camille Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, op.28
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op.33

szünet 

John Glenesk Mortimer: Carmen-fantázia
Giuseppe Verdi: Traviata – 1. felvonás – előjáték
Donato Lovreglio: Traviata-fantázia
ifj. Johann Strauss: Császárkeringő
ifj. Johann Strauss: Mennydörgés és villámlás – gyorspolka
ifj. Johann Strauss: Kék Duna – keringő
ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! – gyorspolka

Közreműködnek:
Lana Zorjan (Szerbia) – hegedű – 11 évesen a Virtuózok 2020-as évadának különdíjasa
Bánkövi Bence – cselló – a Virtuózok 2016-os és 2018-as évadának középdöntőse, Virtuózok Kamaraegyüttes alapító tagja
Lugosi Dániel Ali – klarinét – 16 évesen a Virtuózok 2014-es évadának abszolút győztese
 
Vezényel: Kovács János – Kossuth-díjas, Érdemes művész”

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!