RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Djabe & Steve Hackett
2

Djabe & Steve Hackett

A műsoron Genesis klasszikusok, közös Djabe & Steve Hackett szerzemények, Steve Hackett dalok és Djabe kompozíciók szerepelnek. A formáció fennállásának 21 évére teljesen összeforrott egységes produkcióban egyesíti a különböző alkotóműhelyekben született zenei darabokat.

Aktuális előadások



english below

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt hat évben elkészült nyolc közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott e nem mindennapi formáció számára.
A nyolcadik album 2024 tavaszán jelenik meg, „Djabe & Steve Hackett – When The Sound Turns Sweet” címmel Blu-ray, 2CD és 2LP, azaz vinyl formátumokban. A kiadvány legnagyobb slágere a Genesis: Carpet Crawlers című dala már 2023 novemberében napvilágot látott. Beharangozója volt egyben a teljes koncertfelvételnek, melyet 2023. június 20-án rögzítettek a temesvári filharmónia hangversenytermében. Az eddigi lemezek sokezres példányszámban fogytak világszerte és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban, Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.

A Djabe és Steve Hackett augusztus 8-án a MOMKultban folytathatja a korábbi budapesti sikereit, hiszen 2017 után ismét a MOMkultot választotta fővárosi koncertjének helyszínéül. A 2017-es koncert Djabe & Steve Hackett – Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes címen jelent meg.

A zenekar az alábbi felállásban érkezik:
Steve Hackett – gitár, ének, harmonika
Barabás Tamás – basszusgitár, gitár, ének
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, ének
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

ENGLISH

Djabe & Steve Hackett return to MOMKult theatre in Budapest. Djabe recorded many successful shows at MOMKult over the years. The Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey - The Budapest Live Tapes in 2017 was one of them.
During the 2024 tour they are promoting the Djabe & Steve Hackett: Where The Sound Turns Sweet album released on Blu-ray, 2CD and 2LP in 2024. The tour will start in Budapest at the MOMKult 8th of August 2024.

Steve Hackett – guitar, vocal, harmonica
Tamás Barabás – bass guitar, guitar, vocal
Attila Égerházi – guitar, percussion, vocal
Áron Koós-Hutás – trumpet, flugelhorn
Péter Kaszás – drums, lead vocal
Zoltán Bubenyák – keyboards

Időtartam: 140 perc, szünettel

Ajánló


A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa,…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Izgalmas műsorral várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és vendége, a hegedűművészként és karmesterként egyaránt pódiumra lépő francia muzsikus,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!