RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Diótörő keresztmetszet
3

Diótörő keresztmetszet

A koreográfiát jeles elődök után a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói készítették, és a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói adják elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 10. szombat, 15:00

Csajkovszkij: Diótörő

Karácsony este van. A Marika és családja a meghívott vendégekkel együtt tölti az ünnepet. A gyerekek figyelmét egy későn érkező vendég vonja magára. Ő Drosselmeyer úr, aki Marikának egy különleges babát hoz ajándékba: a Diótörőt. 

Az ünneplés a vége felé közeledik, búcsúznak a vendégek, és Marika aludni tér. 

Álmában harcias egerek bújnak elő, de a Diótörő nagy csatában – és Marika segítségével! – legyőzi az Egérkirályt, majd mesebeli tájra indul Marikával. A kislány álmában Mária Hercegnővé válik, aki mellett ott a Herceg: a hős Diótörő, aki mesebeli birodalmába vezeti menyasszonyát: birodalmának lakói táncukkal gyönyörködtetik a vendégeket.

Azonban az álom gyorsan végetér – itt az ébredés ideje (és ezzel az előadás vége!)

A koreográfiát jeles elődök után a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói készítették, és a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói adják elő.

 

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!