RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Dés László - Nemes István: Valahol Európában

Dés László - Nemes István: Valahol Európában

Böhm György - Korcsmáros György - Horváth Péter - Dés László - Nemes István
Valahol Európában
musical
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 9. péntek, 19:00

A II. világháború idején járunk. Egy fiatal kisfiú, Kuksi édesapja utolsó mondatát mondja: „Nem szabad félni!”. A Javítóintézetet szétbombázták. A találatot túlélt fiúk elvesztve, csapatba verődve próbálják túlélni a háború viszontagságait, és úgy próbálják túlélni a napokat ahogy tudják: élelmet lopnak. A fiúk csapatukba veszik Kuksit. Útközben találkoznak egy másik gye-reksereggel. Az eleinte nehézkes elfogadást követően rájönnek, hogy csak együtt vészelhetik át ezt az időszakot. Közben a hadsereg és a bíróság hajszolni kezdi az árvává vált gyerekeket. A két csapat vezetője között meglepő kapcsolat alakul ki. Szerencséjükre találnak egy elhagya-tottnak tűnő birtokot, egy kopár hegyen, ami hamar kiderül, hogy nem lakatlan, Simon Péter, az egykori karmester és zeneszerző lakja a világtól elzárkózva, magányosan. A gyermekek először idegenkednek a felnőttől, majdnem fel is akasztják őt, ám hamarosan megbarátkoznak vele, sőt meg is szeretik. Simon ugyanis nem hazudik nekik, és nem csapja be őket, mint a többi felnőtt. Bizalmatlanságból így bizalom lesz a gyerekek és a ház ura között. Megtanítja nekik, hogy a szabadság a legfontosabb érték, melyhez minden embernek (így nekik) is joguk van. Megtanítja őket a zene fontosságára és szeretetére.

De a hadsereg és egyben a statárium megtalálja őket, és a magukra hagyott gyerekek felveszik velük a kesztyűt és harcolnak. Ám a harc közben egy puskalövéstől az egyik kisgyermek, Kuksi halálos sebesülést szerez. Ez idő alatt Simon a városból olyan rendelkezést hoz, amely a gyer-mekeket felmenti a kényszerű rablásokból fakadó büntetések alól, sőt, a várat is az ő birtokukba adja, így az életüket is megmenti.

 

Szereplők
Dunai Tamás, Jegercsik Csaba, Kiss Attila, Fritz Attila, Juhász Levente, Pataki Zsófia, Jakoda Benedek, Bágyi Márton, Gebei Gellért, Bara Norbert, Kovács Bálint, Jámbor Benedek, Czuppon Péter, Szűcs Bátor, Turóczi Gergő, Kardos Máté, Jámbor Lili, Moravecz Márton, Acsádi Alíz, Turóczi Csenge,
Jiling Ottó, Tillinger Donát, Eller Gusztáv, illetve a Bartók Táncszínház táncművészei
 
Szövegkönyv  Böhm György / Korcsmáros György / Horváth Péter
Zeneszerző  Dés László
Dalszöveg  Nemes István
Játékmester  Csadi Zoltán
Koreográfus  Hernicz Albert
Látvány  Kovács Yvette Aida

Rendező  Őze Áron

 

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!