RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Cziffra100 - “A zene szabadsága”: Balázs János, Dresch Mihály, Lakatos Mónika

Cziffra100 - “A zene szabadsága”: Balázs János, Dresch Mihály, Lakatos Mónika

Cziffra György emlékkoncert
Cziffra100 - “A zene szabadsága”: Balázs János, Dresch Mihály, Lakatos Mónika
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 5. szombat, 19:30

Különböző zenei műfajokat képviselő kiváló Kossuth-díjas művészek lépnek színpadra a Cziffra György születésének 101. évfordulója alkalmából rendezett emlékesten. Ezen a jeles napon megtörténik a varázslat a színpadon; a klasszikus zene a népzene a jazz és a cigányzene fúziójából egyszeri és megismételhetetlen produkció születik. Az est Cziffra Györgyöt és az improvizáció művészetét ünnepli. Az előadók egymás stílusában, a műfaj sokszínű lehetőségeit előtérbe helyezve, új zenei világot teremtenek, ahogy tette ezt maga Cziffra is kivételes improvizációs képességével, sokoldalúságával és nyitottságával.

Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
A Cziffra György emlékév támogatója a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
A Cziffra100 művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.

Ajánlatunk


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!