RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | "Az improvizáció" | Rúzsa Magdolna és Balázs János estje

CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | "Az improvizáció" | Rúzsa Magdolna és Balázs János estje

Dalok, népdalok és zongora átiratok (Bartók, Kodály, Liszt, Brahms…)

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 20. szerda, 19:30

A népzene és műzene egymásra hatása nem a 20. század találmánya, még ha Bartók és Kodály népzenei gyűjtései és a hatásuk nyomán keletkezett remekművek nyomán joggal is mondhatjuk, hogy az ő zsenialitásuk új minőséget teremtett. De Liszt és Brahms sem maradt közömbös az „úton-útfélen” hallott dallamok iránt – mindenki által ismert bizonyítékként elég csak Liszttől a Magyar Rapszódiákat, Brahmstól pedig a Magyar táncokat említeni. Bár igazi klasszikus zenei „slágerek” ezek a művek, különleges élmény lesz rácsodálkozni azokra az egyszerű dallamokra, amelyek ihlették őket.
Rúzsa Magdi talán most először áll pódiumra klasszikus zenei fesztiválon. Azt már tudjuk róla, hogy a népdalok világa közel áll hozzá, ezen a koncerten pedig az is kiderül, hogy egy szál zongorával kísérve is elbűvöli a közönséget.

Főtámogató: MVM Zrt., NKA

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!