RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Csiribiri őszköszöntő családi délután
2

Csiribiri őszköszöntő családi délután

Mese a kutyusról és a cicusról - a Mesebolt Bábszínház előadása
„..itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz" - a Lóca együttes szüreti műsora
Kézműves játszóház

Őszköszöntő családi délután

Mese a kutyusról és a cicusról - a Mesebolt Bábszínház előadása

Kutya-macska barátság, mondják a marakodó emberekre. Nem úgy a mi Kutyusunk és Cicusunk. Ők igazi jó barátok, bár ez néha nagyon sok bajjal jár két ilyen különböző természetű állatkánál. Az előadás során bele pillantunk életükbe: A költözés utáni takarítás gondjaiba, amikor Cicus hiába keresi a surulókefét, Kutyus meg jóféle sajtnak nézi a szappant és meg is kóstolja. Megtudjuk milyen a kutyanyelv és a macskanyelv. Kedvenceink hogyan sütnek mindenízű tortát, amikor egy napon ünneplik Cicus születésnapját és Kutyus névnapját. Hogyan nevelik fel az erdőben talált babát? Végül milyen színházi előadást rendeznek a gyerekeknek? Bábjátékunk Josef Čapek Történetek a Kutyusról meg a Cicusról c. mesefüzérének legbájosabb és egyben legtanulságosabb epizódjait eleveníti meg.

bábszínpadra alkalmazta: Szász Ilona
tervező: Trifusz Péter
zeneszerző: Kiss Dávid
rendező: Kovács Géza
szereplők: Császár Erika, Kosznovszky Márton
zenei közreműködő: Kiss Dávid
 
 „..itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz"- a Lóca együttes szüreti műsora

Sokoldalú és tapasztalt zenészek hozták létre a Lóca együttest 2010-ben. Koncertjeik ismert gyermekdalokra, népdalokra, mondókákra, játékokra épülnek. A Lóca lendületes zenéjének; őszinte, játékos előadásmódjának köszönhetően a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba. „Elmúlt a nyár, itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz” című koncertjükön a közönség egy vidám szüreten, szüreti felvonuláson, majd mulatságon vehet részt, ahol táncot jár a hegedű, perdül már a dob, furulya és gitárhúr is rögtön táncot rop.

Sokoldalú és tapasztalt zenészek hozták létre a Lóca együttest 2010-ben. Koncertjeik ismert gyermekdalokra, népdalokra, mondókákra és az együttes lendületes zenéjére, őszinte, játékos előadásmódjára épülnek. Műsorukban a közönség egy vidám szüreten, szüreti felvonuláson, majd mulatságon vehet részt, ahol táncot jár a hegedű, perdül már a dob, furulya és gitárhúr is rögtön táncot rop.

Kézműves játszóház

Ajánló


Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig…

Jourdain úr és családja beköltözik az Eiffel-csarnok épületébe. Jourdain fellendülő vállalkozásából futotta a…

Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank…