RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Crossover Uránia - Zoord lemezbemutató koncert

Crossover Uránia - Zoord lemezbemutató koncert

könnyűzenei koncert és dorombbemutató
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 28. péntek, 20:00

Szilágyi Áron – doromb, kaval
Drabant Béla – hegedű, citera, ének
Almási Krisztián – dob, ütőhangszerek

 

***

A program:

19:00 Szilágyi Áron interaktív dorombbemutatója / Ősi hangok nyomában - Uránia kávézójában 
20:00 Lemezbemutató koncert a Díszteremben

Jegyár: 2.000 Ft. 
A koncert és a dorombbemutató egy jeggyel látogatható. 

***

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.

A dalok alapját képező erdélyi és ősi nomád népzenéhez bátran és kreatívan nyúl a trió, zenéjük egyszerre ősi, tradicionális, ugyanakkor mai, bulis, táncolható – a hangszerelésben pedig igazi kuriózum a doromb, amely elég kevés zenekarnál lelhető ma már fel, s ott is leginkább háttérben meghúzódó ritmuskíséretet szokott adni. A Zoord azonban „főszerepet” oszt ennek az egyszerű, de mint a zenekar esetében kiderül, rendkívül sokoldalú hangszernek.

A doromb-dob-hegedű trió új, Sailors of the Intergalactical Steppe című lemeze az utazás témakörét boncolgatja. Olyan zenei kalandra csábítja a hallgatót, amely kárpát-medencei gyökerekből táplálkozik, de elkalandozik az ázsiai sztyeppékre is. A zenekar az új lemez anyagát is a varsói Rafal „Praczas” Kolacinskyvel, az egyik legjobb világzenei producerrel közösen készítette.

A koncertet megelőzően az Uránia kávézójában 19 órától Szilágyi Áron tart interaktív dorombbemutatót Ősi hangok nyomában címmel. 

A doromb a világ egyik legősibb hangszere, amit szinte minden kultúrában ismernek. Ezernyi elnevezés, ezernyi forma és hangzás, viszont a hangja mindenki számára ismerősen cseng és a legarchaikusabb zenei élményeket ébreszti fel. Szilágyi Áron a világ egyik legismertebb dorombjátékosa. Az egyetlen magyar dorombkészítő, Szilágyi Zoltán első fiaként már háromévesen tudott a hangszeren játszani. Az elmúlt 20 évben Tokiótól Los Angelesig, Londontól Delhiig a világ minden részén koncertezett, tartott előadást, workshopot szólóban vagy zenekaraival (Zoord, Airtist, Navrang). Áron virtuóz dorombjátéka és szórakoztató előadásmódja minden korosztály számára különleges élményt jelent. 

A koncert és az interaktív dorombbemutató megvalósítását támogatta az: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Emberi erőforrások Minisztériuma.

Emberi erőforrások Minisztériuma      Emberi Erőforrások Támogatáskezelő  

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!