RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Concerto Vario I. - Akiko Suwanai

Concerto Vario I. - Akiko Suwanai

„Hegedűhangja szenvedélyes, bátor és felvillanyozó, ugyanakkor lefegyverzően meleg és elbűvölő” – méltatta a The New York Times kritikusa Isabelle Faust egyik produkcióját, s állításának igazságáról a budapesti közönség is több ízben meggyőződhetett már.

A Csipkerózsika nevű Stradivarijával turnézó Faust legutóbb idén januárban járt hazánkban, egyszerre ámultatva hegedűjátékának kifinomultságát, élményszerű plasztikusságát és drámai erejét. A franciás neve ellenére német hegedűművésznő ezúttal Beethoven D-dúr hegedűversenyét játssza majd a Zeneakadémia Nagytermében, azt a művet, amelyet a közelmúltban nem kisebb karmesterrel, mint Claudio Abbadóval rögzített lemezre.

Partnerei ezúttal Keller András és muzsikusai, azaz a Zeneakadémia rezidens zenekaraként működő Concerto Budapest művészei lesznek, akik a hangverseny további részében Kurtág György egyik legszemélyesebb nagyzenekari művét, majd a hivatalosan Lenin emlékezetének ajánlott Sosztakovics-kompozíciót, az 1961-ben komponált XII. szimfóniát játsszák. Keller András és zenésztársai ezzel a produkcióval tovább folytatják azt a következetesen képviselt programot, amely Sosztakovics műveinek népszerűsítését, a hazai koncertrepertoárba való visszaiktatását célozza – mind nyilvánvalóbb művészi és közönségsikerrel.

Műsor:

Beethoven: Hegedűverseny op. 61
Kurtág: Új üzenetek op. 34/a
Sosztakovics: XII. szimfónia „Az 1917-es év” op. 112

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt,…

Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…