RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Cinema Italia / EURÓPAI HIDAK 2019

Cinema Italia / EURÓPAI HIDAK 2019



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 20:00

2019. szeptember 21. szombat
20:00 — 22:00

Ennio Morricone és Nino Rota szerzeményei évtizedeken át meghatározó élményt jelentettek nemcsak az olasz filmek szerelmeseinek, de számtalan zenekedvelőnek is. Morricone 2016-os Oscar-díja az irányú a törekvését is elismerte, hogy a filmzene műfaja a legmagasabb művészi színvonalra emelkedjen. Ezen a koncerten az olasz jazzélet kiválóságaiból alakult kvartett Morricone és Rota híres témáiból válogat: kreativitásuk, virtuóz improvizációik által új és izgalmas alakot öltenek a csodálatos dallamok.
Fulvio Sigurta tizenöt évesen nyert felvételt a bresciai Conservatorio Luca Marenzióra, ahol 1998-ban diplomázott klasszikus trombita szakon. Ezt követően a neves bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasa lett, majd visszatért Bresciába, hogy a jazzdiplomát is megszerezze. Számos alkalommal működött együtt az angol jazzélet neves alakjaival is.
Luciano Biondini tízévesen kezdett harmonikázni. Klasszikus harmonikásként számos díjat nyert, mielőtt 1994-ben a jazz felé fordult. Játszott többek közt Rabih Abou-Khalillal, Michel Godard-ral, Enrico Ravával és Tony Scott-tal.
A rangidős, Enzo Pietropaoli már az 1975-ben alapított Trio Di Romával komoly elismerést szerzett. Olyan legendás muzsikusokkal dolgozott, mint Chet Baker, Art Farmer, Michael Brecker, Lee Konitz, Pat Metheny és Joe Pass. Játéka közel száz albumon hallható.
Michele Rabbia torinói tanulmányai után az Amerikai Egyesült Államokban tanult Joe Hunttól és Alan Dawsontól. Játszott Matthew Shipp-pel, John Taylorral, Eivind Aarsettel és az olasz jazzélet szinte minden kiválóságával, valamint színházi és irodalmi produkciókban is részt vett.

Közreműködők:

trombita             Fulvio Sigurta
harmonika          Luciano Biondini
bőgő                  Enzo Pietropaoli
ütőhangszerek    Michele Rabbia

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

bohózat két felvonásban

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!