RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Cimbaliband Gipsy Fushion lemezbemutató koncert

Cimbaliband Gipsy Fushion lemezbemutató koncert

A lemezbemutató zenei anyagában karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevenednek meg a 'vadkeletről'. A jól ismert cimbalmos, Unger Balázs vezette zenekar lemezén Horváth Alexandra énekel, aki Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb kincseit.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 22. szombat, 20:00

A Gipsy Fushion című lemez Horváth Alexandra és a Cimbaliband közös produkciója, mely a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2020-ban. Ennek a Fonogram-díjra is jelölt albumnak a lemezbemutató koncertje az első hibrid eseménye a Fonónak, melyet nemcsak élőben lehet látogatni, hanem online eseményként is lehet követni élő stream formájában, sőt a közvetítés befejeztével a koncertet másnap éjfélig újra lehet akárhányszor nézni.

A lemezbemutató zenei anyagában karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevenednek meg a 'vadkeletről'. A jól ismert cimbalmos, Unger Balázs vezette zenekar lemezén Horváth Alexandra énekel, aki Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szerepelt énekesnő két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával ezen a műsoron. A koncert anyagában Unger Balázs cimbalomszólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja meg gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja, Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és a jazz csodálatos világába.

 

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!