RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


CHICO AND THE GYPSIES

CHICO AND THE GYPSIES

A legendás Gipsy Kings alapítója olyan világhírű slágerekkel érkezik majd, mint a Bamboleo, a Djobi, Djobi és a Ben Ben Maria. Zenekarával forró hangulatot idéz meg, újult erővel és friss hangzással.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 14. szerda, 20:00

CHICO AND THE GYPSIES
koncert
(esőnap: június 15.)

Vérpezsdítő hangulat, hatalmas buli, egy valódi nyáresti szórakozás! Ezt ígéri a Chico and the Gypsies koncertje. A legendás Gipsy Kings alapítója olyan világhírű slágerekkel érkezik majd, mint a Bamboleo, a Djobi, Djobi és a Ben Ben Maria. Zenekarával forró hangulatot idéz meg, újult erővel és friss hangzással. 

Chico Bouchiki marokkói – algériai családból származik, Provenceben nőtt fel. 16 évesen kezdett gitározni, hamarosan tanítványként a Reyes zenészcsaláddal barátkozott össze, és ekkor került a flamenco, a cigány, valamint az afro-kubai stílusok hatása alá. José Reyes-szel közösen alapították meg a Gypsy Kings-t, ahol nemcsak zenekar-alapítóként, de számos sláger társszerzőjeként is szerepelt Chico. 1992-ben önállósodott, s megalapította saját – héttagú - zenekarát, a Chico & The Gypsies-t. Zenéjüket a rumba, a katalán, a flamenco, valamint a latin-pop és rock stílusjegyei hatják át. A zenekar elkötelezett szabadság- és békeharcos, 1996-ban Chico-t az UNESCO Tiszteletbeli Nagykövetévé is választották. Hitvallása, hogy a jó zene nem ismer határokat, a zene híd, illetve kapocs az emberek között.

Világszerte számos művésszel készítettek és készítenek közös felvételeket, ők az első francia a zenekar, amely az USA-ban lemezeladása révén platinalemezt kapott.

A Chico and the Gypsies vlágszinten is a legjelentősebb cross-over produkció, megelőzve még a Buena Vista Social Klub-ot is. Leghíresebb daluk a „Bamboleo”, mely tüzes temperamentumával minden idők legnagyobb cigány himnusza. Zenéjüket áthatják a Katalóniától Dél-Franciaország mediterrán régióiig terjedő cigány hagyományok.

Ajánlatunk


Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

performansz - részvételi akció – koncert

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!