RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Carried Alive / Risonanza / The Great Bean • Scapino Ballet Rotterdam

Carried Alive / Risonanza / The Great Bean • Scapino Ballet Rotterdam

Justin de Jager koreográfiájával született meg a végtelen mozdulatsorból álló, hipnotikus látványjáték Carried Alive címmel: Justin a breakdance stílusból ismert „threading” technika úttörője, amelynek során a táncosok folyamatos mozgással keresik a lehetőségeket. A Risonanza a zene és a tánc páratlan élményét nyújtja.  több

Justin de Jager koreográfiájával született meg a végtelen mozdulatsorból álló, hipnotikus látványjáték Carried Alive címmel. Justin a breakdance stílusból ismert „threading” technika úttörője, amelynek során a táncosok folyamatos mozgással keresik a lehetőségeket, nyitásokat és megoldásokat. Justin nemrég nyerte el a Korzo színház Leo Spreksel díját.

A Risonanza a zene és a tánc páratlan élményét nyújtja. Az előadás két világ találkozása: Michiel Borstlap kristálytiszta zongorajátéka Ed Wubbe szenvedélyes koreográfiájával alkot művészi egységet. A két táncost a hipnotikus hatású zene hozza mozgásba, amely csodálatosan szövi át Ed Wubbe történet nélkül is működő tánckoreográfiáját. A meghitt duettben gyengédség váltakozik vadsággal, a szerelmet átható harc kifejeződéseként. Az egyik táncost, Jozefien Debaillie-t a holland táncművészeti díjra, a Zwaanra (Aranyhattyú) jelölték a Risonanzában nyújtott alakításáért. A Risonanza az Ed Wubbe művészeti igazgató és az egyik legkiemelkedőbb holland zongoraművész, Michiel Borstlap együttműködéséből született, egész estés előadás, a Pas de Deux központi duettje. A két művészben közös, hogy szívvel-lélekkel alkotnak, valódi varázslatot.

Vaudeville, a varieté és a cirkusz csodája: Ed Wubbe ezekből merített ihletet a viharos húszas években játszódó, Az óriásbab (The Great Bean) című darabjához. A színpadi táncot, cirkuszi akrobatákat, bűvésztrükköket és egy rejtélyes bohócot felvonultató darab hátterét Hollywood felemelkedése, a dzsessz, és az olyan táncstílusok adják, mint a sztepptánc és a charleston. Az óriásbab izgalmas világot mutat be – annak csillogó, elbűvölő oldalát éppúgy, mint a sötét, komor dolgokat, szívszorító tragédiát. A zene fontos szerepet tölt be a fülledt atmoszféra megteremtésében: a lendületes gipsy jazztől a titokzatos Peer Gynt-szviten át Billie Holiday füstös, érzelmes vokáljáig.

 

Carried Alive

Zene: Nils Frahm - Talisman (az All Encores albumról); Ólafur Arnalds - Ypsilon (a re:member albumról); Ólafur Arnalds & Voces 8 - Partial (kórusverzió, eredetije: a re:member albumon); Alaskan Tapes & Voga - Tell (a Signals / Tell albumról)

Fény: Xavier Spruit Bleeker

Zenei szerkesztés: Zino Schat

Jelmezterv: Petra Finke

Koreográfus: Justin de Jager

 

Risonanza

Zene: Risonanza, Michiel Borstlap Frames c. albumáról

Hang: Rimmert van Lummel

Világítás: Ramuntxo Stoete, Xavier Spruit Bleeker

Logisztika: Evert Achthoven

Jelmezek: Pamela Homoet

A színpadi vezető helyettese: Behrooz Vasseghi

Színpadi vezető: Guido Verschoor

Balletmesterek: Débora Soto, Federica Dadamo

Koreográfus: Ed Wubbe

 

szünet

 

The Great Bean

Zene: Billie Holiday – Don’t Explain, Fooling Myself, Detour Ahead, Crazy He Calls Me; Duke Ellington - Black and Tan Fantasy, Prologue to Black and Tan Fantasy; Count Basie & James Rushing - Rusty Dusty Blues; Django Reinhardt - Minor Swing, Nagasaki, Edvard Grieg - Peer Gynt 1. szvit, Op. 46-2, Aase halála, Peer Gynt 2. szvit, Op. 55: IV. Solvejg dala, Peer Gynt, Op. 23, Anitra tánca, Peer Gynt, A hegyi király lányának tánca

Világítás: Benno Veen

Jelmez: Pamela Homoet

Koreográfus: Ed Wubbe

 

Szállítmányozás: Evert Achthoven

Hang: Rimmert van Lummel

Fény: Ramuntxo Stoete

A színpadi vezető helyettese: Behrooz Vasseghi

Színpadmester, műszaki vezető: Guido Verschoor

Balettmesterek: Débora Soto, Federica Dadamo

 

Támogató: A Holland Királyság Nagykövetsége

 

A szeptember 26-i előadás után közönségtalálkozó. Moderátor: Major Rita.

Ajánló


Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…

Balettest három részben Magyarországi bemutató

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet…