RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata
2

Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata

Bútorok bűvöletében – Forgácsok a bútorművesség történetéből

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 17. kedd, 18:30

Előadásunkban a millenniumtól az első világháborúig terjedő időszak bútorművességét vizsgáljuk, amikor a régi idők formáit és díszítményeit felelevenítő historizmus és az ennek ellenhatásaként létrejövő szecesszió fantáziagazdag stílusa együtt létezett. A faragásokban, intarziában és fémveretekben gazdag bútorokat előállító legnevesebb – Schmidt Miksa, Thék Endre, Lingel Károly nevével fémjelzett – gyárak termékei mellett a gödöllői művésztelep tagjainak háziipari módszerekkel készülő, a magyaros szecesszió jegyében fogant műremekeiről is szót ejtünk. A Magyar Királyi Operaház, az Országház és a Budavári Királyi palota egykori díszes bútorzatáról is megtudhatunk érdekes információkat.

A századforduló és a szecesszió magyar iparművészete -Görbe Márk művészettörténész előadás-sorozata

A 19-20. század fordulója az egyik legizgalmasabb időszak volt az iparművészet történetében. A számtalan stílus egymásmellettisége, az évszázadok alatt tökélyre fejlesztett kézi technikák a modern gépek alkalmazásával együtt eredményezték, hogy sohasem látott változatosságban készüljenek a hazai bútor-, kerámia-, fém- és textilművesség remekei. Előadás-sorozatunkban ezek közül mutatjuk be a kor legszebb, legkülönlegesebb magyar darabjait, és közben megismerkedünk a tárgyakat készítő gyárak, műhelyek, iparművészek – sokszor igencsak fordulatos – sorsával is. A számtalan vetített képpel illusztrált, érdekes történetekkel fűszerezett előadások szemkápráztató körképet rajzolnak a századforduló világáról és iparművészetéről.

A bérlet, illetve a kedvezményes jegyek kizárólag személyesen az Eötvös10 jegypénztárában válthatók meg.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!