RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Budapesti Vonósok és Fassang László - Akadémia bérlet I.
2

Budapesti Vonósok és Fassang László - Akadémia bérlet I.

Ezen az előadáson a szólista Fassang László lesz, aki a Budapesti Vonósok társaságában Bach közkedvelt csembalóversenyét is megszólaltatja – természetesen orgonán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 25. hétfő, 19:30

Budapesti Vonósok és Fassang László

Műsor:
B. Britten: Simple Symphony, op. 4
F. Poulenc: g-moll concerto orgonára, timpanira és vonószenekarra, FP 93
--
J. S. Bach: d-moll orgonaverseny, BWV 1052
Bartók Béla: Divertimento, Sz. 113, BB 118

közreműködik: Fassang László

Az orgonaverseny Francis Poulenc pályájának fordulópontján keletkezett. „Nem a kétzongorás koncert tréfás zeneszerzője írta, hanem a kolostorba induló Poulenc” – írta egy zeneszerző kollégájának címzett levelében. Érdekes, hogy e kompozíciója előtt soha nem írt orgonára, így a munkára Buxtehude és Bach műveinek tanulmányozásával készítette fel magát, illetve konzultált korának egyik legjelesebb orgonista-zeneszerzőjével,  Maurice Duruflével, aki aztán a darab bemutatást is elvállalta. Maga a műfaj a barokk korszakban élte fénykorát, a későbbi korokban kissé háttérbe szorult. De azért az elmúlt évszázadban is több tucat olyan kompozíció született, mely a repertoár részévé vált, Francis Poulenc kompozíciója pedig az orgonaversenyek 20. századi történetének legsikeresebb, legnépszerűbb darabja lett. A mű szólistája Fassang László lesz, aki a Budapesti Vonósok társaságában Bach közkedvelt csembalóversenyét is megszólaltatja – természetesen orgonán.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!