RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Budapest Klezmer Band – Újévi koncert - Vendég: Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs

Budapest Klezmer Band – Újévi koncert - Vendég: Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs

A lassan harmincéves múltra visszatekintő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Főként az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc „Fegya” átiratait játsszák. Ezúttal újévi koncertjükre invitáljuk a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 5. szerda, 20:00

A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, rengeteget turnézik szerte a világban, újra és újra tanúbizonyságot téve sokoldalúságáról. 2000 januárjában a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványának kuratóriuma Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott a zenekarnak a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért, 2003-ban Artisjus-díjat kapott az együttes, Jávori Ferencet pedig a magyar zenekultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítéséért, valamint kiemelkedő zeneszerzői és előadóművészi pályája elismeréseként 2014-ben Kossuth-díjban részesítették. 2015-ben a Budapest Klezmer Bandet magyar zeneművészet kategóriában Prima díjjal tüntették ki, és ők kapták a Prima Primissima közönségdíjat is. Már hagyomány a formáció életében a nagy budapesti újévi koncert, amelyet a közönség is nagyon vár, és amelynek ezúttal a Müpa ad otthont. Ezen az estén is új oldaláról ismerhetjük meg a zenekart: vendégük lesz Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, vagyis igazi zenei csemegét hallhat a publikum.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!