RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Budapest Bár koncert - cirkusz

Budapest Bár koncert - cirkusz


Varázslatos este, egyedülálló produkció, önfeledt szórakozás, „egy külön lap az emlékkönyvbe” – ezt ígéri a Budapest Bár és a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáinak együttműködése.
 több

BUDAPEST BÁR KONCERT – CIRKUSZ
A MAGYAR NEMZETI CIRKUSZBAN BUDAPESTEN (XII. KERÜLET, NAGYTÉTÉNY)
2019. OKTÓBER 24. 19.00 ÓRA


Varázslatos este, egyedülálló produkció, önfeledt szórakozás, „egy külön lap az emlékkönyvbe” – ezt ígéri a Budapest Bár és a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáinak együttműködése. Augusztusban Balatonlellén a két csapat nagyszerű művészei találkoztak, és a találkozásból csoda született: óriási, feledhetetlen élményt nyújtva a művészek és a közönség számára is! A Budapest Bár szokásos kitűnő muzsikáját és a nagyszerű dalokat felerősítik, feldobják az izgalmas cirkuszi produkciók, így mindenből a legjobbat kapja a néző.  A Budapest Bár zenekar ezúttal Kiss Tiborral, Frenkkel, Behumi Dórival, Keleti Andrással, Rutkai Borival és Kollár-Klemencz Lászlóval érkezik. Ugye nem akarsz lemaradni az év egyik legkülönlegesebb Budapest Bár koncertjéről?

Farkas Róbert elárult néhány kulisszatitkot arról, hogy hogyan is jött létre ez a nem mindennapi együttműködés. “Tóth Balázs barátom, aki balatoni hiperaktivista és egyben a Balatoni Kör alelnöke, bemutatott ifj. Richter Józsefnek, a legfiatalabb magyar cirkuszigazgatónak. A Balatonlellén táborozó Magyar Nemzeti Cirkusz sátra ugyanis vasárnaponként szabadnapos volt – gondoltuk, beköltözünk. Az egyszerű bérleti viszonyból előbb barátság, majd izgalmas művészi együttműködés alakult, ugyanis hamar kiderült: a Budapest Bár és a Cirkusz között nagyon jól működik a kémia. Megnéztük egymás produkcióit, ötleteltünk, lelkesedtünk, az előadás napján pedig tartottunk egy nagyon intenzív próbát – és ebből megszületett a csoda. Én legalábbis rettentően élveztem, de ahogy elnéztem, a közönség is nagyon jól érezte magát.” Idősebb Richter József Kossuth díjas cirkuszművész szerint “hatalmas öröm volt látni ezt a két csapatot, hogy milyen lendületes, világszínvonalú produkciót hoztak össze néhány hét alatt.”

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.
 
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)
Énekesek:  Kiss Tibor, Behumi Dóri, Kollár – Klemencz László, Keleti András, Rutkai Bori és Frenk.
Közreműködnek a Magyar Nemzeti Cirkusz artistái ifj. Richter József cirkuszigazgató vezetésével.

Figyelem! Az előadás NEM a Fővárosi Nagycirkuszban lesz!!!!

Helyszín: Magyar Nemzeti Cirkusz, Budapest, XXII. kerület, Nagytétény, Barackos út 110. az M0 autópálya lehajtó mellett

Ajánló


Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…

2017. október 18-án mutatta be a Roxínház Csukás István – Bergendy István: Süsü,…