RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


BUDAFOKI 2021-22 / 8 HINDEMITH / MENDELSSOHN / MANCUSI

BUDAFOKI 2021-22 / 8 HINDEMITH / MENDELSSOHN / MANCUSI

Hindemith: Konzertmusik Op. 50.
Mozart: c-mollzongoraverseny KV491
Mendelssohn: IV. (Olasz) szimfónia

Elisabeth Waglechner - zongora
Vezényel: Guido Mancusi

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 20. péntek, 19:00

Ezen az estén első vendégkarmesterünk, Guido Mancusi áll a zenekar élén.

Elsőként Hindemith Konzertmusik (op. 50) című, kéttételes alkotása csendül fel, melyet a szerző a Bostoni Szimfonikus Zenekar 50. évfordulójára komponálta. A bemutatóra 1931-ben került sor az említett zenekar előadásában.

Ezután Mozart egyik legismertebb zongoraversenye, a c-moll zongoraverseny hangzik el, melyet a szerző 1785-ben kezdett el írni, s amit egy múlva mutattak be először. Mozart egyik legszenvedélyesebb, sötét tonusú versenyműve ez, melyet a legtökéletesebbnek tartanak hangszerelés és zeneiség szempontjából is. A zongoraszólót ezen az estén a húszas évei elején járó Elisabeth Waglechner szólaltatja meg. A fiatal osztrák művésznőhöz igen közel áll Mozart zenéje. 2020-ban nem csak az első helyezést nyerte el a Nemzetközi Mozart Versenyen Ausztriában, de a különdíjat és a közönségdíjat is elhozta.

Az est harmadik műveként Mendelssohn Olasz szimfóniája hangzik el, melyet a szerző itáliai utazásai ihlettek. A szimfóniát 1833-ban komponálta a londoni Filharmóniai Társaság karmesteri meghívásának eleget téve. A művet még abban az évben bemutatták Mendelssohn vezényletével, de egy évvel később még átdolgozta, kottája pedig csak jóval később, a szerző halála után jelent meg.

Ajánlatunk


Pokrócok, zene, fényfestés, és a csillagos ég. Idén ismét több, különleges programmal készültünk Önöknek a Múzeumok Éjszakáján: parksétáinkat követő kamarakoncertjeinken a klasszikus zenei koncerteken felül filmzenei részleteket hallgathat közönségünk, emellett kastélybejárásokon vehetnek részt az érdeklődők. Az esti nagyzenekari koncerten a kastély épületét, a park gyönyörű platánfáit fényfestéssel helyezzük új dimenzióba. Weiner, Bartók és Kodály szimfonikus művei mellett népzenével is találkozhatnak az ide látogatók.

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Ajánló


Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden…

Előadásunk Rejtő Jenő Hercules bonbon című írása előtt is tiszteleg.

Adva van egy látszólag békés otthon, ahol azért akarnak kutyát venni, hogy legalább valaki hűséges legyen a családban...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!