RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Break it UP Fesztivál - Szombati VIP jegy

Break it UP Fesztivál - Szombati VIP jegy

Az UP Újpesti Rendezvénytér egy egyedülálló, nemzetközi fesztiválnak ad otthont, ahol hatalmas show-nak lehetünk részesei.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 3. szombat

Nemzetközi break és hip-hop fesztivál és verseny

Európa legkiválóbb break és hip-hop táncosai mérkőznek meg egymással augusztus 2-án és 3-án az első alkalommal megrendezett Break it UP fesztiválon!A verseny mellett Dj-, és harcművészeti bemutató, graffiti verseny és akrobatikus kosárlabda bemutató is várja a látogatókat, esténként pedig fergeteges koncertek. A fesztiválnak az UP Újpesti Rendezvénytér ad otthont.

Az UP Újpesti Rendezvénytér egy egyedülálló, nemzetközi fesztiválnak ad otthont, ahol hatalmas show-nak lehetünk részesei. Fedezzük fel együtt a break és a hip-hop világát, élvezzük a Face Team Akrobatikus Kosárlabda csapat lélegzetelállító mozdulatait! A verseny ideje alatt a lemezjátszóknál DJ Jasty és DJ Deez gondoskodnak a hangulatról, Szénási Gergely Zoltán háromszoros karate világbajnok és csapata pedig harcművészeti bemutatóval készül elkápráztatni a látogatókat. A színházteremben Európa kiváló break és hip-hop táncosai mérk̋znek meg a díjakért, miközben a teraszon megrendezésre kerül egy országos graffiti verseny is. Az estek megkoronázásaként pénteken a Hősök, szombaton pedig MGBility és az NKS (Nem Közölt Sáv) gondoskodnak a hangulatról és a dallamokról.

A break tánc napjaink legdinamikusabban fejlődő akrobatikus elemeket tartalmazó táncstílusa. A hetvenes évek Amerikájában alakult ki, azon belül is elsősorban New Yorkban. Hazánkban a nyolcvanas évek közepén robbant be a köztudatba a breaking. A kétezres évekhez közeledve, két magyar csapat (Suicidal Lifestyle, Enemy Squad) írta be magát a break történelembe és megnyerték a legnagyobb világversenyeket.

Az elmúlt években, több ízben is történelmet írt! 2008-tól a szertornászok vettek át elemeket a break táncból, melyet a legnehezebb pontszámmal jutalmaz a zsűri. 2018-ban az első táncstílus lett, ami szerepelt az ifjúsági olimpiai játékokon. Magyar oldalról Török Enikő (Csepke) képviselte hazánkat, aki idén a versenyzők sorát színesíti majd a fesztiválon. Manapság nem csupán a videóklipekben láthatunk breaktáncosokat! Őket hívják artistaként a világ leghíresebb cirkuszaiba vagy akár előadóként neves színházi darabokba. A 2024-és felnőtt nyári olimpián, Párizsban tervezik először bemutatni önálló sportágként. Ez a táncstílus nagy utat járt be és napjaink egyik legszínesebb kulturális életével büszkélkedhet, amely elterjedt az egész világon. Az UP Újpesti Rendezvénytér így vállalta a kihívást és egy erős nemzetközi mezőnyt sorakoztat fel, hogy elkápráztassák a közönséget.

Az UP Újpesti Rendezvénytér teraszán csapnak össze a magyar utcaművészek feltörekvő tehetségei az Allcaps kollektíva szervezésében, akiknek fő célkitűzése a magyar graffiti közösség építése és a fiatal kezdők támogatása! A klasszikus amerikai graffiti gyökerei egészen a 70-es évekig nyúlnak vissza. New York falai és metrószerelvényei a fiatal graffitisek hirdetőfelületeivé, versengési színtereivé váltak. Mára a graffiti bevette a galériákat, múzeumokat is, de továbbra is zajlik a versengés az utcákon.

Az esemény programja a Break it UP Facebook oldalán:https://www.facebook.com/events/2042670129369807/

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!